Barcelona umalo ostala bez golmana

Ter Stegen razmišljao o odlasku

Barcelona umalo ostala bez golmana

M. Šljivak

Njemački golman iz redova Barcelone Marc-Andre ter Stegen bio je na korak odlaska iz kluba na kraju prošle sezone.

Sjajni 24-godišnji čuvar mreže je prošle sezone imao ulogu drugog golmana u katalonskom klubu i to iza Čileanca Claudija Brava, a priznao je kako je ozbiljno razmišljao o odlasku.

Ipak, predomislio se, te je napravio dobar potez. Claudio Bravo je otišao u Manchester City, a Nijemac je promovisan u prvog golmana jednog od najvećih timova svijeta.

"Bilo mi je teško, jer sam želio braniti u što više utakmica. Iskreno, razmišljao sam o odlasku, jer se nisam vidio u ulozi koju sam imao prošle sezone. Branio sam jako malo, ali situacija se promijenila nakon što je Bravo otišao", istakao je Ter Stegen u razgovoru za Mundo Deportivo.

Novinar ovog lista mu je zatim postavio zanimljivo pitanje. Vidi li sebe na golu Barce za deset godina. Dobio je kratak odgovor.

"Naravno, zašto da ne?", dodao je Ter Stegen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj golman je član Barce postao u ljeto 2014. godine, a stigao je iz redova Borussije Moenchengladbach.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi