Barcelona uništila Villarreal za poluvrijeme, Miralem Pjanić debitovao u La Ligi

Katalonci slavili sa 4:0

Barcelona uništila Villarreal za poluvrijeme, Miralem Pjanić debitovao u La Ligi

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su na svom terenu pobijedili Villarreal sa sigurnih 4:0 u meču trećeg kola La Lige.

Za katalonski klub ovo je bila prva utakmica u novoj sezoni jer su propustili uvodne dvije utakmice zbog duže pauze. Na klupi Barce debitovao je i Ronald Koeman koji sigurno može biti zadovoljan kako je njegov tim igrao.

U ovoj utakmici sve je bilo gotovo već nakon prvog poluvremena u kojem je Barcelona zaista bila furiozna.

Katalonci su poveli već u 15. minuti kada je Alba sjajno prošao po lijevoj strani i uposlio Ansua Fatija koji je loptu zakucao u mrežu Asenja. Samo četiri minute kasnije Fati je ponovo bio u centru pažnje.

Ovaj put asistirao je Coutinho, a ovaj talentovani 17-godišnjak ponovo matira golmana Villarreala za 2:0. U 35. minuti Fati je ponovo u centru pažnje jer je uspio da izbori penal. Odgovornost je preuzeo Leo Messi i uspio je da povisi na 3:0.

U samom finišu prvog dijela Barcelona stiže i do četvrtog gola. Nakon centaršuta Messija autogol postigao je Torres i ispostavilo se da je to bio konačan rezultat ove utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je u drugom dijelu imala još nekoliko dobrih šansi, a većinom je prijetio Messi. No, rezultat se nije mijenjao i mora se reći da je Barca zasluženo upisala prvu pobjedu u sezoni.

Debi u dresu Barcelone u La Ligi upisao je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji je u igru ušao u 78. minuti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

cccccc
Messi kralj mu daje da izvede slobodni već u prvoj utakmici. Ronaldo smrade jedan
11 3
milozadrago
pjanic u 14 minuta pokazao da je trenutno bolji igrac od buskeza. buskez roberto velika nula
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi