Gotovo je: Xavi Hernandez više nije trener Barcelone!

Dobio otkaz

Gotovo je: Xavi Hernandez više nije trener Barcelone! · Zvanično

Endin Čaušević

Barcelona je danas zvanično potvrdila da Xavi Hernandez više nije trener ovog kluba i da je dobio otkaz.

Saga oko Xavija konačno se završava nakon što su se odluke oko njegove sudbine nekoliko puta mijenjale prethodnih mjeseci.

Prvo je Xavi sam početkom godine poručio da napušta Barcelonu na ljeto, a potom je nedavno objavljeno da se predomislio nakon razgovora s čelnicima kluba i da je odlučio ostati.

Međutim, sapunica se tada nastavila. Joan Laporta je zamjerio Xaviju pojedine izjave u javnosti, te je odlučeno da je ipak najbolje da španski stručnjak napusti Blaugranu.

Barcelona je danas zvanično potvrdila da je Xavi dobio otkaz i da neće biti trener katalonskog tima u narednoj sezoni.

Xavi će voditi Barcelonu još za vikend u posljednjem kolu La Lige na gostovanju protiv Seville, te će time njegov trenerski angažman u ovom klubu biti okončan.

Oglasi

"Predsjednik Joan Laporta informisao je Xavija da neće biti trener Barcelone naredne sezone. Njegova zadnja utakmica na klupi Barcelone bit će u nedjelju na gostovanju protiv Seville. Klub se želi zahvaliti Xaviju na trenerskom poslu i želimo mu svu sreću svijeta", poručili su iz Barcelone.

Također, očekuje se da će uskoro biti ozvaničen dolazak novog trenera, a upitanju je njemački stručnjak Hansi Flick.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čelnici Barcelone već su sve dogovorili s Flickom, te će nekadašnji trener Bayerna potpisati dvogodišnji ugovor s Kataloncima.

Flick je navodno imao ponude Manchester Uniteda i Chelseaja, ali je Barcelona bila njegov prvi izbor. Čekao je Katalonce i pristao na dosta nižu platu jer ima veliku želju da se okuša kao trener Blaugrane.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Hahaahha Kakav tretman prema čovjeku koji je sve dao za taj klub. Ali šta se drugo može očekivati od kluba sumnjive prošlosti i upitne budućnosti P.s nije Xavi kriv što je nestalo para za konsultacije, kako prevaranti vole da nazovu decenijako plaćanje sudijske naklonosti...
2 2
user1620593935
Nije Xavi nista kriv. Izvukao je maksimum iz ekipe, a da ih nisu pokrali oba puta u ligi protiv Reala sve bi bilo drugacije. Naravno, Realu se sve namjesta kao i uvijek.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi