Barcelona za 19 minuta razbila Espanyol

Primera

Barcelona za 19 minuta razbila Espanyol

Veliki gradski derbi Barcelone između istoimenog domaćina i Espanyola ponudio je dominaciju samo jedne ekipe, a slavila je Barca sa 4:0.

Barceloni je trebalo samo 19 minuta da potpuno razbije Espanyol i zabilježi 17 pobjedu ove sezone u španskoj Primeri i primakne se korak bliže osvajanju naslova prvaka Španije.

Lider Primere je sa četiri gola od desete do 29. minute riješio sve dileme oko pobjednika u ovom susretu. Mrežu gostiju načeo je u desetoj minuti Xavi, a šest minuta kasnije za 2:0 pogodio je Pedro.

Pedro je bio strijelac i trećeg Barceloninog gola u 27. minuti, a furioznih 19 minuta golom je ovjerio u 29. minuti Leo Messi udarcem sa bijele tačke.

Nakon furioznog prvog poluvremena, tempo igre u nastavku je opao. Espanyol je bio svjestan da od preokreta neće biti ništa, dok je Barcelona bila i više nego zadovoljna ubjedljivom pobjedom.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.