U Leganesu ogorčeni nakon transfera Braithwaitea

"Barcelona zna kakvu štetu nam je nanijela, pravila nisu fer..."

13

Komentari (13)

BobPaisley
...cuj dozvoliti ekipi transfer jer im se povrijedio igrac???...pa ovo nema ni u crtanim filmovima...i onda kazu ne guraju ih...tamo su Real Madrid i Barcelona iznad svih pravila i zakona...dovoljno je vidjeti samo koliko vise zaradjuju na TV pravima od ostalih klubova...i malo i to,nego daj otmi igraca ekipi koja se bori za opstanak.
JulianNagelsmann23
A od kada vam pišem... Pa barca i real su uništili ligu. Koliko su donijeli ugledu lige, toliko su je uništili u svim stupovima poslovanja. Plaće igračima, tv prava, sponzorstva itd sve samo barci i realu a ostalih 18 neka pate. A da ne pričamo o prevarama itd... Ne mrzim niti jedan klub, volim nogomet ali treba gledat realno
EdinGR
O čemu ti pišeš? Najjače plate imaju igrači Reala i Barce, a? De ne živi u vremenu prvih galaktikosa, Simeone je najplaćeniji trener Svijeta u ovom trenutku, za njim Guardiola, po platama igrači Atletico Madrida zarađuju skoro identično kao igrači Reala koji visoko kotira zbog plata Balea i Jamesa, pa i Modrića, tri igrača koja na ljeto idu iz kluba. Do ljeta ove sezone Real je zadnjih 10 godina ulagao manje od 20+ klubova Europe i poslovao debelo u plusu, malo informisanja nebi bilo na odmet, dok imaš klubove poput nekih Engleskih tipa dva Manchestera koji su u tom periodu uložili preko 500 miliona više od Reala, al o tome se šutii ne priča jer su Real i Barca na lošem glasu. U Engleskoj Liverpool nema poraza i dođe jedan Atletico kome ne mogu ošutati po golu, al eto u Španiji igraju samo Real i Barca. Englezi imaju do 10 puta veća ulaganja od Primere ali izgleda džaba. Prošla su ona vremena kada su Englezi imali po 3 predstavnika u završnici LP, okrenulo se sve, samo pogledaj Euro trofeje zadnjih 5 godina i bit če ti jasno. Preplaćivanje igrača ne znači da si dobro poslovao, budući najbolji vezni red na Svijetu Casemiro, Valverde i Odegard koštali su svi skupa manje od 15 miliona.
E.Car
@EdinGR Nisi u pravu što se tiče financija. Jeste simeone naplaćeniji trener ali tu se sve završava. Igrači su puno manje plaćeni svi redom. Buđet Atletika je duplo manji od Barce i Reala (koji imaju oko milijardu) s tim da im i to nije dovoljno nego redovno posluju u minusu pa im se stalno opraštaju dugovanja.
EdinGR
Dobro, to je tvoje subjektivno mišljenje, ja sam iznjeo neke činjenice i tako je. Ako ne vjeruješ, imaš raznorazne stranice, portale koji te mogu razuvjeriti, pa samo se odluči za dio u koji sumnjaš. Prošla su vremena kada je Real izvaljivao najveće sume za igrače. Politika klua je otišla u drugom smjeru. Neće mi biti mrsko, pa evo da malo opišemo neke od trasnfera (godine u zagradama su pokazatelj sa koliko godina su igrači dovedeni u klub): - Courtois doveden za 35 mil.€ iako mu je vrijednost u tom trenutku bila 65 mil.€, trenutno 55 mil.€ (26 godina) - Areola posuđen za 2 mil.€ iz PSG-a. - Varane doveden za 10 mil.€ iz Lensa u Castillu (17 godina), njegova trenutna vrijednost je 80 mil€. - Militao doveden za 50 mil.€ iz Porta (Pred početak ove sezone u koju je Real uložio najviše još od 2009 godne) (21 godina) - Ramos doveden za 27 mil.€ iz Seville (19 godina) - Nacho (dijete kluba) - Mendy doveden za 48 mil.€ iz Lyona (Pred početak ove sezone u koju je Real uložio najviše još od 2009 godne) (24 godine) - Marcelo doveden za 6,5 mil.€ iz Fluminensea (18 godina) - Carvajal (dijete kluba) - Casemiro doveden za 6 mil.€ iz Sao Paula (21 godina) - Kroos doveden za 25 mil.€ iz Bayerna (25 godina) - Valverde doveden iz Penarola za 5 mil.€ (18 godina) - Modrić doveden iz Tottenhama za 35 mil.€ (27 godina) - Isco doveden iz Malage za 30 mil.€ (21 godina) - James doveden iz Monaca za 75 mil.€ (23 godine) - Reinier doveden iz Flamenga za 30 mil.€ (18 godina)
EdinGR
- Brahim doveden iz Man.Citya za 17 mil.€ (19 godina) - Hazard doveden iz Chelsea za 100 mil.€ (28 godina) - Vinicius doveden iza Flamenga za 45 mil.€ (18 godina) - Asensio doveden iz Mallorce za 3,5 mil.€ (19 godina) - Rodrygo doveden iz Santosa za 45 mil.€ (18 godina) - Bale doveden iz Tottenhama za 101 mil.€ (24 godine) - Lucas (dijete kluba) - Benzema doveden iz Lyona za 35 mil.€ (21 godina) - Jović doveden iz Frankfurta za 60 mil.€ (21 godina) - Mariano doveden iz Badalone u u19 selekciju za 40 hilj.€ (18 godina), prodat u Lyon od koga je kasnije otkupljen za 21,5 mil.€ Na posudbama imaju sljedeće igrače koji će vjerovatno od naredne sezone biti u rotaciji provg tima: - Lunin doveden iz Zorye za 8,5 mil.€ (19 godina) - Luca Zidane (dijete kluba) - Javi Sanchez (dijete kluba) - Hakimi (dijete kluba) - Odriozola doveden iz Sociedada za 30 mil.€ (22 godine) - Reguilon (dijete kluba) - Ceballos doveden iz Betisa za 16,5 mil.€ (21 godina) - Odegaard doveden iz Stromsgodseta za 2,5 mil.€ (16 godina) - Oscar (Dijete kluba) - Kubo doveden iz Tokya besplatno (18 godina) - Soro doveden iz Zaragoze za 2,5 mil.€ (20 godina) - De Frutos doveden iz Majadahonde za 100 hilj.€ (21 godina) - Borja Mayoral (dijete kluba) Broj igrača koji su ponikli u klubu je 9 Broj dovedenih igrača do 18-e godine je 9 Broj dovedenih igrača od 19-e do 21-e godine je 12 Broj igrača dovedenih od 22-e do 25-e godine je 5 Broj igrača dovedenih od 25-e do 28-e godine je 3 Niko nije doveden iznad 28-e godine.
EdinGR
Broj ostvarenih trasnfera od 0 do 10 miliona € je 12. Broj ostvarenih transfera od 10,1 do 30 miliona € je 8. Broj ostvarenih transfera od 30,1 do 50 miliona € je 6 Broj ostvarenih transfera od 50,1 do 75 miliona € je 2 Broj ostvarenih trasnfera od 75 miliona € je 2 U zadnjih 10 godina, po stanju od trasnfera najlošiji bilans imaju sljedeći klubovi: 1. Man.City, -1.184 mil.€ 2. PSG -856 mil.€ 3. Man. UTD -810 mil.€ 4. Barcelona -667 mil.€ 5. Real Madrid -597 mil.€ 6. Juventus -500 mil.€ 7. Chelsea -451 mil.€ 8. Arsenal -382 mil.€ 9. Bayern -380 mil.€ 10. Milan -355 mil.€
arca
Hebem vam mater i pravila.Smecari jedni sjebi neku ekipu to je najbolje.Cuj ne mogu oni dovodit..bitno je da farsa moze.Glupo pravilo do bola.Pa brate koji qurac ti sluzi omladinska liga.
kiklop
Pa se i vama odobri da kupite igraca npr. Iz Alavesa onda ce i Alaves trazit odobrenje i tako svi u krug, pravilo je jasno i kaze ako dokumentacijom dokazes da imas mnogo povrijedjenih igraca na duze staze mozes dobit dozvolu, i ne razumijem sta tu nije fer? Zasto niste stavili klauzulu na 50 miliona umjesto 18
JulianNagelsmann23
Nije fer, uzimas najboljeg igrača ekipe koja se bori za opstanka... Imao si klubove sredine tablice di si mogo uzet. Nego oslabi direktnog konkurenta nekog kluba s kim barca surađuje...
E.Car
Oslabili su ekipu koja se bori za opstanak i samim tim imaju zagarantovane bodove od ekipa koji su konkurenti leganesu.
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.