U cijeloj Evropi samo je Barcelona bolja od Zrinjskog!
Bosna i Hercegovina ne pamti dominantniju ekipu od Zrinjskog i bit će prava šteta i razočarenje za bh. fudbal ukoliko Mostarci na ljeto ne osiguraju grupnu fazu nekog UEFA-inog takmičenja.

Okom statistike

U cijeloj Evropi samo je Barcelona bolja od Zrinjskog!

Eldar Ganibegović

Zrinjski je prošle sezone apsolutno dominirao u Bosni i Hercegovini i na krilima Nemanje Bilbije postao prvak države. Ove sezone ista repriza, samo što još više dominiraju jer su na pragu duple krune, a po jednom segmentu samo je velika Barcelona bolja od njih trenutno u Evropi.

Bh. fudbal ne pamti dominantniju ekipu od ove kakvu ima Zrinjski posljednje dvije sezone. Nakon što su prošle sezone furiozno postali prvaci Bosne i Hercegovine, isto to će učiniti i ove.

Sedam kola prije kraja prvenstva Plemići su prvi sa 63 boda, 17 više od drugoplasiranog Borca i titulu sigurno neće ispustiti.

U nevjerovatnoj su seriji od 14 pobjeda u zvaničnim utakmicama, te su na pragu duple krune. U prvoj polufinalnoj utakmici kupa su počistili Tuzla City s 0:3 i bit će favoriti u finalu kupa protiv koga god budu igrali, naravno pod pretpostavkom da Tuzlaci neće učiniti čudo i slaviti s nekom velikom razlikom u revanšu.

S 52 postignuta pogotka Zrinjski ima ubjedljivo najbolji napad u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Slijedi Sarajevo koje je postiglo 35, a zatim su tu Tuzla City i Sloga sa po 33.

Što se odbrane tiče, Zrinjski je najbolji i u tom segmentu. Primio je samo 12 golova, a drugu najbolju odbranu ima Velež koji je primio 11 više.

Oglasi

Ako ne računamo lige koje su tek počele, poput onih baltičkih, te rumunske, moldavske i sličnih, Zrinjski nakon Barcelone ima najbolju odbranu u Evropi po broju primljenih pogodaka.

Katalonski velikan primio je samo devet pogodaka u 28 odigranih utakmica u Primeri, a zatim slijedi Zrinjski s 12, koliko je primio i grčki Panathinaikos, te CSKA iz Sofije.

Levski je primio 13 pogodaka, a tu je u vrhu i Crvena zvezda koja je primila 14 pogodaka, AEK je 15 puta vadio loptu iz mreže.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Salzburg našeg Amara Dedića također je na ovoj listi sa 16 primljenih pogodaka, a makedonski timovi Struga i Shkendija primili su po 17, koliko i portugalska Benfica.

Jasno je da ova statistika ne znači puno kada je omjer kvalitete samih navedenih klubova u pitanju, no lijepo je vidjeti da se jedan bh. klub i prvak naše zemlje može staviti u istu rečenicu s velikanima poput Barcelone, Benfice, Panathinaikosa... 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1655831611
To je Zrinjski
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi