Barceloni je preskup: Real dovodi sjajnog igrača Atletica?

Kraljevi žele Gimeneza

Barceloni je preskup: Real dovodi sjajnog igrača Atletica?

Iz Španije dolazi vijest da je Real Madrid ozbiljno zainteresovan za dovođenje fudbalera Atletica Josea Gimenez.

Ovaj 21-godišnjak iza sebe ima fantastičnu sezonu u kojoj je pokazao da je jedan od najboljih mladih stopera u Evropi, pa stoga i ne čudi što se za njega zanimaju najveći klubovi.

Za Gimeneza je interes prvobitno pokazala Barcelona, koja je odustala kada je saznala da njegova otkupna klauzula iznosi čak 65 miliona eura.

Ipak, to bi mogla biti realna cijena koju su za njega spremni ponuditi iz kraljevskog kluba, koji žele podmladiti zadnju liniju.

Ukoliko se realizuje transfer Josea Gimeneza u Real, velika je mogućnost da Santiago Bernabeu napusti Raphael Varane, koji je trenutno tek treća opcija iza Sergija Ramosa i Pepea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jose Gimenez je u prošloj sezoni odigrao 36 utakmica za Atletico Madrid, u koji je stigao 2013. godine iz urugvajskog Danubija za samo 900.000 eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi