Barceloni se sviđa Borussijin Portugalac

Ni cijena nije loša...

Barceloni se sviđa Borussijin Portugalac

Vjeruje se da je Barcelona i prije četiri godine htjela dovesti Raphaela Guerreira u svoje redove, ali je Portugalac tada izabrao transfer u Borussiju Dortmund.

26-godišnji Guerreiro može pokriti nekoliko pozicija, ali se najbolje snalazi uz lijevu aut liniju, u odbrani ili nešto ofanzivnije.

A upravo je lijevi bek ono za čime Barcelona traga. Naime, Kataloncima je što prije potrebna nova alternativa za Jordija Albu kojem je već 31 godina jer se Junior Firpo nije najbolje pokazao i vrlo lako bi mogao biti prodan.

Jedna od opcija je i PSG-ov Layvin Kurzawa koji će na ljeto postati slobodan igrač, ali Diari Sport ipak piše da je Guerreiro igrač koji se sviđa Barceloni u ovom trenutku.

Iako je tek jesenas potpisao novi ugovor sa Borussijom, Guerreiro bi mogao biti dostupan za transfer uz naknadu od "pristojnih" 25 miliona eura, što je cifra koja ne bi previše naškodila budžetu Barcelone.

Da li će to transfera zaista doći, ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Guerreiro je ove sezone odigrao 29 utakmica za Borussiju u svim takmičenjima, a uspio je postići pet golova i upisati isto toliko asistencija.

Inače, Portugalac je ne tako davno povezivao i sa PSG-om, ali od njegovog transfera na Park prinčeva ipak nije bilo ništa.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi