Barcelonin čudni ugovor će ih koštati 20 miliona eura
Foto - EPA

Ako prodaju Dembelea

Barcelonin čudni ugovor će ih koštati 20 miliona eura

M. Šljivak

Ekipa Barcelone konačno je dobila ponudu za francuskog fudbalera Ousmanea Dembelea.

Manchester United je taj koji je zainteresovan za usluge 23-godišnjeg Francuza, a za njegove usluge tim s Old Trafforda nudi 'samo' 50 miliona eura.

To je za više od 50 posto manja cifra od one koju je Barcelona izdvojila za ovog fudbalera. Oni su ga iz Borussije doveli za 105 miliona eura uz dogovorene dodatne bonuse od 40 miliona eura.

Od ove cifre 20 miliona eura je već isplaćeno, a preostalih 20 miliona tim iz Dortmunda će dobiti ako katalonski klub proda Dembelea, pa će katalonski velikan u slučaju prodaje Francuza ostati bez 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vrlo je vjerovatno da će Barcelona za usluge ovog fudbalera tražiti ipak nešto više novce, jer im se prodaja trenutno nikako ne bi isplatila.

Dembele se u Barceloni nije previše naigrao. Imao je ogromnih problema s povredama, pa je u tri sezone nastupio 74 puta i zabio je 19 golova.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti