Lautaru istekla otkupna klauzula, ali baš to su čekali u Barceloni

Lukav potez Katalonaca

Lautaru istekla otkupna klauzula, ali baš to su čekali u Barceloni

E. Čaušević

Lautaro Martinez već mjesecima se povezuje s prelaskom u Barcelonu, a transfer bi se trebao desiti ovog ljeta.

Katalonci su pokazali ogroman interes za Argentinca koji sjajno igra u dresu Intera. Očekivalo se da će Barcelona prošle sedmice povući potez jer je Lautaro imao otkupnu klauzulu od 111 miliona eura.

No, Barcelona nije željela da aktivira otkupnu klauzulu i mnogi su to protumačili kao znak da su odustali od Lautara. No, katalonski Sport piše da su u Barceloni upravo čekali da otkupna klauzula prestane da važi jer imaju asa u rukavu.

Naime, zbog svih finansijskih problema uzrokovanim pandemijom koronavirusa mnogim igračima su znatno pale cijene. To važi i za Lautara koji više ne košta preko 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako pišu mediji u Španiji njegova cijena je sada 90 miliona eura i upravo Barcelona želi toliko platiti za ovog 22-godišnjaka. Na taj način mogli bi uštetiti 21 milion eura odlukom da ne aktiviraju otkupnu klauzulu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Momak
Gospodine novinaru, kakve veze ima otkupna klauzula sa bilo cime? Otkupna klauzula ne znaci da se mora prodati po toj cijeni, nego da ako neko ponudi tu cijenu klub ga MORA prodati. Tako da je Barselona i jucer mogla ponuditi 50 miliona ili bilo koju drugu cifru. A ako neko ponudi manje novca, klub moze ali i ne mora prodati. To je jedina razlika. U spaniji 99% igraca imaju klauzule preko 200 i 300 miliona eura a prodaju se uglavnom za 20 ili 30 miliona.
11 0
ceSoloInter
kakvi sportski novinari...klauzula znaci da je barcelona mogla platiti klauzulu i slobodno razgovarati sa igracem....sada ne ide bas tako, ovo je inter bas cekao...sad moze da pregovara za cijenu iznad klauzule...a ostavit ce ga sigurno jos jednu sezonu...a onda u pregovore ulaze i city i real i psg....na kraju barca gubi svojim lukavim potezom....jedini na dobitku je ovdje inter( isticanjem klauzule)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi