Barcelonu u januaru napušta pet fudbalera

Valverde 'čisti' svlačionicu

Barcelonu u januaru napušta pet fudbalera

Kako prenosi katalonski list Sport, Barcelonu će u janauru mjesecu napustiti pet fudbalera. 

Katalonci igraju veoma dobro od početka sezone iako se to od nje nije očekivalo nakon odlaska Neymara, a postoji nekoliko fudbalera na koje trener Valverde gotovo nikako nije računao u prvom dijelu sezone i koji lagano mogu da pakuju kofere.

Rafinha, Aleix Vidal, Gerard Deulofeu, Javier Mascherano i Arda Turan više neće biti članovi Barce prema navodima istih izvora. Svaki od njih je odigrao jako malo utakmice ove sezone i bilo je jasno da će doći do odlaska.

Podsjetimo, Barcelona će u janauru navodno učiniti sve kako bi angažovala Coutinha iz Liverpoola za šta će im trebati mnogo novca, a jedan dio će svakako zaraditi i od prodaje igrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je jesenji dio sezone u La Ligi završila na liderskoj poziciji sa 45 osvojenih bodova nakon 17 odigranih kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi