Barcu očekuje žestoka kazna zbog transparenta?

"Dobrodošli u Kataloniju"

Barcu očekuje žestoka kazna zbog transparenta?

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć na Nou Campu deklasirala Celtic (7:0) u prvom meču grupne faze Lige prvaka.

Katalonska ekipa je nakon iznenađujućeg poraza u domaćem prvenstvu od Alavesa sinoć stigla do ubjedljive pobjede nad Celticom. Ovaj meč obilježili su navijači domaće ekipe koji su na poseban način pružili podršku pristalicama škotske ekipe.

Celtic je prije nekoliko sedmica kažnjen od strane UEFA-e zbog zastava Palestine, a čini se da će istu sudbinu doživjeti i Barca. Poznato je da je UEFA zabranila zastave Katalonije na utakmicama Lige prvaka na Nou Campu, ali to navijači Barce i dalje ne poštuju.

Oni su dali podršku navijačima iz Škotske, te su svjesno postavili transparent zbog kojeg bi mogli biti žestoko kažnjeni.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije