Sedam golova Barce u pobjedi nad Celticom

Messi briljirao u pobjedi Barcelone

Sedam golova Barce u pobjedi nad Celticom

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su na domaćem terenu deklasirali Celtic (7:0) u okviru prvog kola grupne faze Lige prvaka.

Katalonska ekipa do prednosti je stigla već u trećoj minuti utakmice kada je mrežu Celtica zatresao Lionel Messi. Gosti su do izjednačenja mogli u 24. minuti, ali je Ter Stegen odbrani penal Dembelea. Samo tri minute kasnije Barca je to kaznila. Nakon fenomenalne akcije za 2:0 ponovo je pogodio Messi.

Domaća ekipa istim tempom nastavila je i u drugom poluvremenu. Samo pet minuta bilo im je dovoljno da postignu treći gol, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Neymar koji je prelijepo pogodio iz slobodnog udarca.

Devet minuta kasnije navijači na stadionu vidjeli su najljepši gol. Neymar je centrirao, a Iniesta je iz voleja sa vrha kaznenog prostora postigao spektakularan gol za 4:0. Svoj hat-trick na utakmici samo minutu kasnije kompletirao je Messi.

Konačan rezultat na večerašnjoj utakmici postavio je Luis Suarez koji je do kraja postigao dva gola. Ovaj gol bio je pravo remek djelo.

Barcelona je sada prva u Grupi C sa tri osvojena boda. Podsjećamo, druga utakmica ove grupe između Manchester Cityja i Borussije Monchengladbach je odgođena zbog loših vremenskih uslova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 1. kolo:

Barcelona - Celtic 7:0


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije