Barišić: Gol je poseban, na revanšu čvrsto i muški

Junak Širokog Brijega

Barišić: Gol je poseban, na revanšu čvrsto i muški

M. Maksimović

S obzirom da Wagner Santos Lago i Jure Ivanković nisu započeli prvi finalni meč Kupa BiH između Sarajeva i Širokog Brijega, kapitenska traka našla se na ruci Josipa Barišića.

 Lijevi bek koji je od Gorana Sablića dobio novu ulogu u timu, na poziciji trećeg stopera, bio je pravi lider na terenu, a imao je i sreću da bude strijelac pogotka koji je Širokobriježane doveo pred vrata osvajanja Kupa naše zemlje.

“Sretan sam, naravno, kako ne bih bio”, rekao je dan nakon velike pobjede Barišić.

“Rijetko postižem pogotke, posebno ne na ovako važnim utakmicama, tako da je gol baš poseban za mene. Od gola je vrijednija samo pobjeda”, rekao je.

Zadovoljan je izdanjem kompletnog tima.

“Bilo je odlično. Sve što je ranije dogovoreno u svlačionici, na terenu je sprovedeno u djelo. Svako je dao doprinos za odličan rezultat”, dodao je.

Ipak, za šampanjac je još rano.

“U revanšu očekujem mušku i čvrstu utakmicu, sličnu onoj koju smo igrali sinoć. Sarajevo sad mora juriti rezultat, a to će ostaviti prostor za nas”, kaže Barišić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Do revanša je preostala utakmica protiv Viteza koja se igra već sutra.

“Moramo pobijediti jer je za nama niz od četiri poraza bez postignutog pogotka. Moramo shvatiti Vitez krajnje ozbiljno i pobijediti. Matematički još nismo sigurni, a morali smo biti”, kazao je na kraju.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi