Stručnjak posipao sol na ranu Bayerna: "Bio vam je udaljen samo 140 kilometara..."

Propuštena velika šansa

Stručnjak posipao sol na ranu Bayerna: "Bio vam je udaljen samo 140 kilometara..."

Edmir Škorić

FC Bayern nije uspio u Ligi prvaka protiv Manchester Cityja i Erlinga Haalanda, a mnogi smatraju da bi sa pravim napadačem stvari za njemački klub izgledale drugačije.

Erling Haaland trenutno je jedan od najboljih napadača na svijetu i nevjerovatne su njegove brojke otkako je počela njegova profesionalna karijera. Trenutno igra u Manchester Cityju, ali u Bayernu i dalje žale što ga ranije nisu kupili.

Bavarcima je Norvežanin bio "ispred nosa", o čemu govori i Ralf Rangnick, današnji selektor Austrije koji je bio sportski direktora Salzburga kada je Haaland igrao za ovaj tim, prije nego je otišao u Borussiju Dortmund.

"Sve vrijeme je bio blizu Bayernu, samo 140 kilometara su bili udaljeni. U Salzburgu se razvijao izvanredan napadač, jedan od najneobičnijih koji je ikada postojao. Odgovornima u Bayernu bilo je jasno da je to bio najbolji igrač koji je ikada zaigrao za RB Salzburg. Nismo iznenađeni s onim što se s njim kasnije događalo. On je zaista igrač koji, bez obzira na sezonu, uvijek zabija golove i uvijek je tu. Zahvaljujući svojoj građi, može sam da se nosi s kompletnom odbranom", rekao je Rangnick, dodavši:

"Bayern ga mogao još tada dobiti, ali kada se odlučio preseliti u Dortmund, odustali su od njega, a to je bila velika greška. Erling im je bio tako blizu, a nisu dolazili da ga prate i svjesno su ga prepustili Borussiji, a potom i Manchester Cityju".

Haaland je prešao u BVB početkom 2020. godine uz procijenjenu cijenu transfera od 20 miliona eura, prije nego što je otišao u Englesku u julu 2022. za prijavu transfera između 60 i 75 miliona eura.

Haaland se sve vrijeme smatrao novim napadačem Bayerna i nasljednikom Roberta Lewandowskog, ali kada je Poljak prešao u Barcelonu, Bavarci su neočekivano odustali nod klasičnog centarfora i umjesto njega doveli Sadija Manea iz Liverpoola.

"Bayernu je bilo jasno da će Robert Lewandowski u nekom trenutku napustiti Bayern ili će biti povrijeđen," rekao je Rangnick za ZDF: "U tom pogledu, možda u prethodnim prijelaznim rokovima nisu uspjeli dovesti igrače jednake vrijednosti u tim, a to im sada stvara probleme", zaključio je Rangnick.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oliver Kahn pak brani odluku kluba da umjesto Lewe ne dovede klasičnog napadača. Tvrdi da su "pogledali okolo, ali nije bilo prave opcije za naše potrebe i za novac koji smo bili spremni da izdvojimo".

Haaland sada blista u Cityju i u engleskoj Premier ligi je postigao 32 gola na 28 utakmica, te ima 12 golova u osam nastupa u Ligi prvaka. Od tih 12, dva je dao Bayernu u četvrtfinalnim mečevima uz jednu asistenciju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Sve je čovjek u pravu, prvo nisu dali 20mil za njega, pa onda 80 kada se dokazao u BL a sada bi dali preko 100mil za lošijeg napadača od njega jer sa Halandom se ne može mjeriti niko na poziciji napadača! Prilika koju je Braco propustio je neobjašnjiva.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi