Barthez o ispadanju PSG-a: "Kakvo nepoštovanje..."

Francuska legenda prokomentarisala senzaciju

Barthez o ispadanju PSG-a: "Kakvo nepoštovanje..."

Eliminaciju Paris Saint-Germaina iz Lige prvaka prokomentarisao je i nekadašnji francuski golman Fabien Barthez.

Parižani iz godine u godinu ulažu sve više novca kako bi se konačno domogli 'ušatog' pehara, ali i ove godine to će ostati samo san za Tuchelov tim, koji je senzacionalno sinoć iz Lige prvaka eliminisan od strane Manchester Uniteda.

Puno su toga poklonili domaći, prokockali su veliku prednost, a prema mišljenju Bartheza, ključ je u nepoštovanju fudbala i protivnika.

"Kakvo nepoštovanje. To se desi kada ne poštuješ fudbal i protivnika, a po mom mišljenju to je najvažnija stvar za svakog sportistu i svaki tim. U bilo kojim uslovima moraš da poštuješ rivala. Ako gledamo realno, Paris Saint-Germain je jači tim. Pokazali su to pobjedom u prvom meču uprkos činjenici da je Manchester United u tom duelu imao jači tim", kazao je Barthez, dodavši:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Parižanima je nedostajalo koncentracije, nisu bili u utakmici, ali ovo je vrhunski nivo na kojem rezultate ostvaruju timovi koji ne griješe. Nije važno ko igra bolje. Paris Saint-Germain je uči iz svojih grešaka", mišljenja je Barthez koji je u prošlosti imao priliku biti dio Manchester Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi