Bartomeu prije odlaska iz Barcelone napravio najbesmisleniju stvar koju je mogao

Nikome nije jasno zašto je dobio novi ugovor

Bartomeu prije odlaska iz Barcelone napravio najbesmisleniju stvar koju je mogao

E. Čaušević

Clement Lenglet nalazi se na velikom udaru kritika već nekoliko mjeseci zbog loših igara u dresu Barcelone.

Francuski defanzivac i danas je bio tragičar katalonskog tima jer skrivio penal protiv Cadiza zbog čega je Barcelona na kraju ostala bez pobjede.

Lenglet je u Barcelonu stigao na ljeto 2018. godine iz Seville za 35 miliona eura, ali čini se da nije uspio opravdati očekivanja na Camp Nou.

Navijači Barcelone su itekako nezadovoljni njegovim igrama, a na utakmici nerijetko napravi barem jednu kardinalnu grešku.

No, Barca se neće tako lako riješiti Lengleta i to "zahvaljujući" dojučerašnjem predsjedniku Josepu Mariju Bartomeuu koji je nekoliko dana prije ostavke upravo Francuzu dao novi ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonci su 20. oktobra iznenadili navijače objavom da je Lenglet potpisao novi ugovor i to do ljeta 2026. godine. Dobio je veću platu koja godišnje iznosi 5.7 miliona eura uz astronomsku otkupnu klauzulu od 300 miliona eura.

Lenglet je imao ugovor do ljeta 2023. godine i svima je bilo jasno da je Bartomeu bez ikakve potrebe odlučio da mu produži ugovor i to na još tri godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi