Bartomeu se oglasio nakon optužbi da je otkrio detalje Messijevog ugovora

Dojučerašnji predsjednik Barcelone ne želi da šuti

Bartomeu se oglasio nakon optužbi da je otkrio detalje Messijevog ugovora

Endin Čaušević

Španski mediji objavili su prije nekoliko dana detalje ugovora Lionela Messija s Barcelonom koji su šokirali fudbalsku javnost.

Messi je 2017. godine potpisao ugovor s Barcelonom do ljeta 2021. godine prema kojem će inkasirati nevjerovatnih 555 miliona eura. Argentinac godišnje zaradi čak 138 miliona eura plus dodatni bonusi.

Ove cifre su iznenadile fudbalsku javnost, a Messi je najavio tužbe jer su procurile privatne informacije. Argentinac tvrdi da je svega pet osoba znalo te detalje, a navodno sumnja da je sve otkrio dojučerašnji predsjednik kluba Josep Bartomeu.

Bartomeu je pregovarao tada s Messijem i pristao je na uslove koje je tražio, ali nije tajna da oni nisu bili u dobrim odnosima u posljednje vrijeme.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon svega Bartomeu se odlučio oglasiti i demantovati navode da je on bio taj koji je otkrio španskim medijima detalje Messijevog ugovora u katalonskom klubu.

"Vidim da neki mediji pišu da je neko iz bivše uprave kluba pustio Leov ugovor u javnost. To je potpuno pogrešno, ovo je osjetljiva i ozbiljna tema. Puštanje profesionalnih ugovora u javnost je nezakonito. Ni Barca niti Messi neće dopustiti da ovo prođe nekažnjeno. Sigurno ja nisam bio taj koji je to otkrio", poručio je dojučerašnji predsjednik Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shiptar
A kome duguju? Ako duguju drzavi to ce se prepolovit, pa jos jednom i onda u ratama
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti