Bartomeu: Nema ponude za Pedra

Tvrdi predsjednik Barcelone

Bartomeu: Nema ponude za Pedra

Britanski mediji već sedmicama špekulišu da će Pedro karijeru nastaviti u Manchester Unitedu, ali zvanične ponude na adresu Barcelone i dalje nema. 

Tako je barem na konferenciji za medije istakao prvi čovjek katalonskog kluba Josep Maria Bartomeu, koji se nada da će u ovom prijelaznom roku uspjeti zadržati Pedra. 

"Nema nikakvih novosti oko Pedra, kao ni zvanične ponude. On je Barcelonin igrač i želimo da ostane tako. Za osvajanje šest trofeja potrebni su ti najbolji igrači, a zasigurno Pedro je jedan od njih", izjavio je Bartomeu. 

Pedro je prošao sve omladinske selekcije Barcelone i za seniorski tim je debitovao 2008. godine. Tokom dosadašnje karijere sa Barcelonom je pet puta bio šampion Španije, četiri puta je osvojio Superkup, uz tri Kupa Kralja, tri Lige prvaka i tri SP za klubove. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vrijedi istaći da je Bartomeu na konferenciji za medije branio i pravo navijača da na stadionu razvijaju zastave koje žele, pa i katalonsku, unatoč brojnim kritikama španske javnosti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.