Bartomeu: Real više nije najveći neprijatelj Barcelone

Ljubomoran na TV prava klubova u Engleskoj

Bartomeu: Real više nije najveći neprijatelj Barcelone

Endin Čaušević

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu izjavio je da Real Madrid više nije najveći neprijatelj katalonske ekipe.

Bartomeu je izjavio da ne smatra više Real Madrid za najvećeg neprijatelja njegovog kluba, već su to sada ekipe iz engleske Premier lige.

"Premier liga je najbolje takmičenje jer se ljudi najviše interesuju za tu ligu. Premier liga je najveći rival Barcelone. Real Madrid? Ne, ne to je Premier liga. Ekipe iz Premier lige imaju dobre ugovore za TV prava i mi smo zabrinuti zbog toga", rekao je Bartomeu.

Predsjednik Barcelone dodao je da od drugih sponzorkih ugovora imaju mogućnost da se nose sa timovima iz Premier lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Niko od naših igrača nije izjavio da želi ići ili da želi veću platu. Oni nisu u Barceloni zbog para. Mi smo sretni jer imamo najbolje igrače na svijetu", dodao je Bartomeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti