Bartomeu: Vrata za Pepa Guardiolu u Barceloni će uvijek biti otvorena
Guardiola je 2012. napustio Camp Nou

Poruka predsjednika Barcelone je bila jasna

Bartomeu: Vrata za Pepa Guardiolu u Barceloni će uvijek biti otvorena

S. Pašalić

Pep Guardiola trenutno nema previše razloga za zadovoljstvo.

Španac je prošle sezone osvojio naslov prvaka u Engleskoj sa Manchester Cityjem, ali ove će to biti gotovo nemoguće s obzirom ga Građani zaostaju 14 bodova za vodećim Liverpoolom.

Posljednje kolo je donijelo nove probleme za Guardiolu s obzirom da je Manchester United na Etihadu slavio protiv Cityja sa 2:1 pa je pritisak na Španca sve veći.

Ipak, čini se da se Guardiola u bilo kojem trenutku vratiti na jedno mjesto. Naime, predsjednik Barcelone, Joseph Maria Bartomeu je izjavio da su vrata za Guardiolu uvijek otvorena u ovom klubu.

Guardiola je u periodu od 2008. do 2012. godine vodio Barcelonu i osvojio brojne trofeje, a nakon toga je vodio Bayern i Manchester City, čiji je trener i u ovom trenutku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"To ne ovisi o meni. Pep je odlučio otići, ali vrata će mu u Barci uvijek biti otvorena.", rekao je Bartomeu.

S obzirom da Ernesto Valverde ne uživa povjerenje kod navijača Barcelone, ukoliko Guardiola dobije otkaz u Manchester Cityju vrlo lako bismo ga ponovo mogli vidjeti na klupi katalonskog tima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti