Barzagli: Juve je sposoban za sve, za užasnih 50 minuta, ali i preokret

Defanzivac Stare dame nakon pobjede protiv Tottenhama

Barzagli: Juve je sposoban za sve, za užasnih 50 minuta, ali i preokret

Juventus je nakon 2:2 u Torinu u Londonu poslije preokreta savladao Tottenham rezultatom 2:1 i prošao u četvrtfinale Lige prvaka. 

Iskusni defanzivac Stare dame Andrea Barzagli je nakon susret priznao da je njegova ekipa igrala izuzetno loše prvih 50 minuta, ali i istakao da Juventus jednostavno mora igrati čvrsto da bi dostigao svoj maksimim.

"Sposobni smo za sve, uključujući 50 užasnih minuta, ali onda i potpuni preokret... U jednom trenutku smo jednostavno počeli igrati dobro i postigli smo dva gola", istakao je Barzagli nakon utakmice, pa nastavio:

"Patili smo, a imali smo i dosta sreće, ali u ovom takmičenju vam je potrebna sreća... Na poluvremenu smo morali promijeniti neke stvari, ali iznad svega morali smo vjerovati u sebe. Pomalo smo 'drhtavo' počeli drugo poluvrijeme, ali protiv sebe smo imali zaista impresivnu ekipu."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Juventus je dokazao da je čvrst, ništa smo ako nismo čvrsti", dodao je na kraju Barzagli.

Podsjetimo, Tottenham je poveo preko Son Heung-Mina u prvom dijelu, ali su u nastavki Higuain i Dybala donijeli Staroj dami potpuni preokret i plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi