Barzagli: Mogli smo i izgubiti

Barzagli: Mogli smo i izgubiti

Adnan Beganović

Juventusov defanzivac Andrea Barzagli priznao je da je reprezentaciju Italije iznenadila igra i organiziranost Japana, protiv kojeg su igrali utakmicu Kupa konfederacija i pobijedili s 4:3.

Italijani su pobjedom protiv osvajača Azijskog kupa osigurali polufinale takmičenja, a za dva dana će protiv Brazila igrati za prvo mjesto u grupi, prenosi Goal.com.

Barzagli je naglasio da je njegov tim bio iznenađen kvalitetom japanske reprezentacije.

"Nismo očekivali tako snažan tim, iako smo znali da imaju dobre igrače. Honda je igrao fantastčno, a svi znaju kakav je igrač Kagawa. Međutim, njihov cijeli tim je igrao na visokom nivou", kazao je Italijan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Italijane je šokirao početak utakmice u kojem su Japanci igrali mnogo bolje i došli do vodstva od 2:0, a Barzagli ističe da je gol De Rossija vratio Azzure u igru.

"Igrali su fenomenalno u prvom poluvremenu i stvorili prednost od 2:0, ali gol De Rossija nas je vratio u igru. Pobijedili smo ali mogli smo i izgubiti. Mislim da smo pokazali hrabrost u tom susretu", zaključio je Barzagli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.