Nijmegen objavio fotografiju Bas Dosta iz bolničkog kreveta, izraz njegovog lica sve govori

Srećom, prošlo je najgore

Nijmegen objavio fotografiju Bas Dosta iz bolničkog kreveta, izraz njegovog lica sve govori

Edmir Škorić

Bivši niozezmski reprezentativac Bas Dost kolabirao je tokom nedjeljne utakmice AZ Alkmaara i NEC Nijmegena.

U zamoj završnici utakmice, pri vodstvu 2:1 njegove ekipe NEC-a, Bas Dost se odjednom srušio na teren. Iskusni napadač krenuo je u sprint i samo je pao.

Odmah su utrčali ljekari, a u rekordnom roku postavljen je paravan oko igrača. Na teren je iznesen defibrilator, ali nije poznato da li je i korišten.

Na sreću, napadač je dobro, signalizirao je to tako što je digao ruku dok su ga iznosili na nosilima, a sada se javio i sam fudbaler iz bolnice.

Objavio je fotografiju iz bolničkog kreveta i nasmijan podigao palac gore, što je naravno radosna vijest jer je u jednom trenutku djelovalo da bi sve moglo završiti na najtragičniji način.

Oglasi

"Dobro mi ide. Pomoć koju sam dobio na terenu je bila fantastična. Sada sam u bolnici i osjećam se dobro. Hvala na podršci", napisao je Bas Dost.

Njegov NEC je senzacionalno vodio u Alkmaaru sa 2:1 i minute su ga dijelile od velike pobjede. Na kraju je utakmica odmah prekinuta zbog nesretnog slučaja, a nije poznato kakav će joj biti ishod i hoće li se nastavljati u nekom od narednih dana.

Bas Dost je postigao vodeći gol na utkamici i asistirao za 2:0. U Nijmegen je došao iz Utrechta, a prethodno igrao za Eintracht Frankfurt, Club Brugge, Sporting, Hereenveen, Wolgsburg, Hearcles, Emmen.

Za seniore reprezentacije Nizozemske je na 18 utakmica postigao i jedan gol, dok je na 10 mečeva za U21 selekciju svoje zemlje postigao pet golova.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Njegov slučaj podsjeća na nedavne slučajeve Christiana Eriksena i golmana Waalwijka koji je početkom marta ove godine teško stradao nakon sudara sa jednim od igrača Ajaxa.

Sumnja se da su u pitanju srčani problemi kod Bas Dosta, a upravo zbog takvih stvari su neki veliki majstori poput Sergija Aguera bili prisiljeni da završe karijeru prije vremena. Ostaje da se vidi šta će biit sa 34-godišnjim Nizozemcem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti