Baš nema sreće: Novi problemi zadesili Bayern i Ancelottija

Nakon Robbena povrijedio se i Costa

Baš nema sreće: Novi problemi zadesili Bayern i Ancelottija

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna prije nekoliko dana počeli su pripreme za narednu sezonu.

Bayern je proteklog vikenda odigrao prijateljsku utakmicu protiv niželigaša Lippstadta u kojoj je slavio sa 4:3. U ovoj utakmici na klupi Bavaraca debitovao italijanski stručnjak Carlo Ancelotti.

Ipak, pripreme za Ancelottija nisu počele kako se nadao. Prvo se u ovoj utakmici povrijedio Arjen Robben koji će van terena biti dva mjeseca, a danas je Ancelotti ostao bez još jednog fudbalera.

Naime, na jutrošnjem treningu povredu je zadobio Douglas Costa. Brazilac se tek prije nekoliko dana oporavio od povrede, a već na prvom treningu ju je obnovio. Ovaj fudbaler van terena će biti najmanje tri sedmice, te će najvjerovatnije propustiti početak sezone u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zbog problema sa povredom Douglas Costa nije konkurisao za sastav reprezentacije Brazila koja će sljedećeg mjeseca nastupati na Olimpijskim igrama u Riju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi