Basaksehir na vrhu, Višća i Bajić briljirali

Turska liga, 12. kolo:

Basaksehir na vrhu, Višća i Bajić briljirali

Basaksehir slavio je novu pobjedu u turskoj Superligi.

Istanbulski tim već neko vrijeme ne zna za poraz, a novu pobjedu, ukupno osmu u sezoni, Edin Višća, Riad Bajić i društvo ostvarili su nad Rizesporom slavivši sa 2:1.

Prvi pogodak na meču je pao u 52. minuti kada je Višća asistirao Da Costi za minimalno vodstvo, da bi u 64. minuti na 2:0 povisio Bajić. Pokušali su u nastavku domaći da se vrate u meč. Stvorili su nekoliko prilika pred golom Basaksehira, ali na kraju su uspjeli samo da smanje prednost u 79. minuti. Gol za, ispostavit će se, konačnih 2:1 je postigao Muriqi.

Uz Višću i Bajića, danas je rarspoložen bio i Deni Milošević. Reprezentativac BiH je nešto ranije sa svojim Konyasporom savladao Ankaragucu rezultatom 2:0, a kod drugog pogotka asistent je bio upravo Milošević.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U turskom šampionatu nakon nepunih 12 kola vrh tabele drži Basaksehir sa 27 osvojenih bodova, a slijede ga Malatyaspor (21), Galatasaray (20)...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi