Basaksehir penzionisao broj 12 jer ga je Erdogan prije šest godina nosio na dresu

To potvrdili na sinoćnjoj proslavi titule

Basaksehir penzionisao broj 12 jer ga je Erdogan prije šest godina nosio na dresu

Endin Čaušević

Basaksehir je sinoć na svom stadionu proslavio prvi titulu prvaka Turske.

Ovaj klub iz Istanbula je ove sezone uspio da završi na prvom mjestu Superlige i tako po prvi put postane prvak Turske. Basaksehir je inače klub koji ima ogromu podršku predsjednika Turske, Recepa Tayyipa Erdogana, koji u isti ulaže veliki novac.

Prije šest godina Basaksehir je zaigrao na novom stadionu "Fatih Terim", a u slavljeničkoj utakmici tada je zaigrao i Erdogan. On je nosio dres s brojem 12 i na tom meču zabio je čak tri gola.

Recep Tayyip Erdogan saluda a los aficionados durante un partido de exhibición en el estadio del Basaksehir, el 26 de julio de 2014

Koliko Erdogan predstavlja Basaksehiru najbolje se vidjelo sinoć kada je klub odlučio da penzioniše dres s brojem 12 kojeg je predsjednik Turske nosio prije šest godina, te od danas niko nema mogućnost da izabrere ovaj broj.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Prvi čovjek ovog kluba Goksel Gumusdag izjavio je da se na taj način žele zahvaliti Erdoganu koji je oduvijek vjerovao u ovaj klub i pružao mu bezrezervnu podršku svih ovih godina.

Top Komentari

Bhf111
Pisete vijesti koje procitate na forumu
1 0
DelPiero
glupost dana
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi