Basaksehir poražen na svom terenu od Olympiacosa, Edin Višća promašio penal u 92. minuti
Višća se ispromašivao protiv Olymiacosa

Grci imaju prednost pred uzvrat

Basaksehir poražen na svom terenu od Olympiacosa, Edin Višća promašio penal u 92. minuti

S. Pašalić, foto: EPA

Basaksehir je u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka poražen na svom terenu od Olympiacosa sa 1:0.

Iako je grčki tim nešto bolje otvorio meč, prvu bolju priliku je imao Edin Višća za Basaksehir, ali je nakon njegovog šuta jedan igrač gostiju uspio izbiti loptu sa gol linije.

Turski tim je nakon toga nastavio sa napadima, a ponovo je Višća u 24. minuti imao dobru priliku, ali je ovaj put golman Olympiacosa sjajnom intervencijom spasio svoj gol.

Na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0, a onda je Olympiacos u 53. minuti stigao do vodstva kada je Valbuena ubacio loptu, a Masouras glavom pogodio za 1:0.

Uslijedila je potpuna ofanziva Basaksehira, a u 72. minuti Edin Višća je imao i treću priliku, ali je njegov šut ponovo odbranio golman Olympiacosa.

Na terenu se vodila velika borba, a glavni sudija je pokazao čak devet žutih kartona, a u 80. minuti Kahveci je zbog drugog žutog kartona morao napustiti igru pa su domaći ostali sa deset igrača.

Malo prije toga Kahveci je sjajno pucao iz slobodnog udarca, ali je lopta prošla malo pored stative.

U 92. minuti Basaksehir je imao sjajnu priliku da izjednači rezultat kada je Bruno igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudija je pkazao na bijelu tačku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Loptu je uzeo Edin Višća, ali je njegov šut prčitao golman Olympiacosa tako da je na kraju ostalo 1:0 za grčki tim.

Porto je uspio savladati Krasnodar u gostima sa 1:0, a jedini gol je u 89. minuti postigao Sergio Oliveira i tako donio veliku prednost pred uzvrat u Portugalu.

Top Komentari

dragonBH
uvijek mu je falilo ovo nesto da bude svjetski, ovako i jest samo za turske..
3 5
Liverpool123
Znaci Basaksehir je imao 4 suta,i sva 4 je Visca imao??Jebo vas Visca
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi