Bašakšehir se raspao i prepustio titulu prvaka Galatasarayu
Bašakšehir je imao veliku šansu da po prvi put u historiji osvoji titulu. Na kraju u tome nisu uspjeli i Galata je odbranila naslov prvaka (Foto: EPA)

Riad Bajić strijelac, ali uzalud

Bašakšehir se raspao i prepustio titulu prvaka Galatasarayu

M. Šljivak

Galatasaray je odbranio naslov prvaka Turske.

U utakmici sezone i direktnom obračunu za titulu prvaka Galata je na svom terenu savladala Bašakšehir sa 2:1 i tako je stigla do 22. naslova prvaka, kolo prije kraja prvenstva.

Bašakšehir je odlično ušao u meč. Riad Bajić je u devetoj minuti promašio sjajnu šansu, ali se za taj promašaj reprezentativac BiH iskupio u 17. kada je na fantastičan način pogodio mrežu Galate za prednost od 0:1.

Iako je šansi u prvom poluvremenu bilo još, na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 0:1, ali su ostali i bez motora Emrea Belozoglua, koji je povrijeđen napustio meč nakon pola sata igre.

To je očigledno itekako uzdrmalo Bašakšehir, koji se raspao u drugom poluvremenu i ekipa Fatiha Terima je došla do preokreta.

Do 1:1 su došli već u 47. minuti sjajnim škaricama Feghoulija, da bi zatim u 55. minuti postigli i gol kojeg Čuneyt Čakir poništava zbog igranja rukom.

Ipak, u 64. minuti Galatasaray ipak dolazi do drugog gola. Henry Onyekuru koristi jako lošu reakciju u odbrani gostiju i pogađa za vodsvtvo od 2:1.

Do kraja promjene rezultata nije bilo. Pokušao je gostujući trener izmjenama napraviti nešto, nije uspio i Bašakšehir je ostao bez titule prvaka.

Sami su sebi krivi igrači ovog tima jer su imali ogromnu prednost, ali su je očajnim igrama na kraju uspjeli ispustiti.

Riad Bajić je za Bašakšehir igrao do 81. minute, dok je Edin Višća odigrao kompletan meč.

Superliga, 33. kolo:

Galatasaray - Bašakšehir 2:1

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Promo

Top Komentari

KRKAN
CIJELA TURSKA IZ DNA DUŠE MRZI BAŠAKŠEHIR JER JE KLUB DIKTATORA ERDOGANA I EVO GALATA OSVOJILA TITULU NA ODUSEVLJENJE CIJELE TURSKE
1 8
Analiticar
Forza Galata
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi