Basara: Bugojno zaslužuje da ima premijerligaša

Prvi čovjek ŽNK Iskra Bugojno

Basara: Bugojno zaslužuje da ima premijerligaša

S. Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre susretom protiv Sloge iz Bosanske Otoke u subotu otvorit će drugi dio sezone u Prvoj ligi Federacije grupa Jug. 

Bugojanke su veliki favoriti u ovom susretu s obzirom da su u prvom duelu ova dva tima slavile sa visokih 11:0 i sve osim njihove nove pobjede bilo bi ravno senzaciji.

Zanimljivo da iz ŽNK Iskra ne kriju da je njihov jedini cilj prvo mjesto i plasman u Premijer ligu, ali sigurno da taj uspjeh neće biti lako ostvariti. Svoje ambicije iskazuju Željezničar 2011 ali i Široki Brijeg. Povodom nastavka sezone i duela sa Slogom razgovarali smo sa čelnim čovjekom ŽNK Iskra Bugojno Naimom Basarom.

"Ženski nogometni klub Iskra egzistira već petu godinu, a krenuli smo sa mlađim selekcijama koje  se sada takmiče u seniorskoj konkurenciji. Nakon prvog dijela sezone djelimo prvo mjesto sa Željezničar 2011 iz Bosanske Krupe i mislim da smo na dobrom putu da uđemo u Premijer ligu. Grad Bugojno zaslužuje da ima premijerligaša, jer ima puno sportskih radnika i puno djece koja vole nogomet. Svi smo svjedoci i znamo koliko UEFA-a i FIFA-e priznaje i ulaže u  ženski nogomet, a naš ženski nogometni klub SFK 2000 Sarajevo se takmiči u Ligi Evrope i jedan je od klubova koji predstavlja ženski nogomet naše zemlje", istakao je Basara na naš portal. 

Kako već smo naveli, Bugojanke će u subotu dočekati Slogu, a naš sagovornik djelovao je veoma optimistično uoči ovog duela.

"Ovim putem pozivam svu sportsku javnost Bugojna da dođu u subotu u 16 sati na stadion Jaklić i podrže Ženski nogometni klub Iskra. U subotu ćemo održati i promociju himne našeg kluba i Bugojno je grad koji zaslužuje veću pažnju, pa ja mislim da će i lokalna zajednica posvetiti veću pažnju svim klubovima koji egzistiraju u gradu.  Bugojno konačno zaslužuje da se NK Iskra nađe u Prvoj ligi Federacije i ŽNK Iskra da se takmiči u Premijer ligi BiH", dodao je Basara. 

Iz rukovodstva  ŽNK Iskra priznali su da očekuju veoma dobru podršku navijača te vjeruju da su i oni prepoznali njihov  dosadašnji rad koji iz dana u dan daje svoje rezultate. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi