Iskra u generalci bolja od Libera iz Goražda

U dobroj formi

Iskra u generalci bolja od Libera iz Goražda

S. Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre u generalci za drugi dio sezone u Prvoj ligi Federacije (Jug) jučer su u Goraždu savladale domaću ekipu SFK Libero sa visokih 4:0 i tako pokazale da se nalaze u sjajnoj formi.

Bugojanke su u u četiri pripremne utakmice upisale isto toliko pobjeda, uz jako lepršavu i efikasnu igru, a tako je bilo i jučer.

Na prvi pogodak u susretu protiv Libera Bugojanke su čekale do 30. minute kada Naida Jusić pogađa mrežu domaće golmanice. Deset minuta kasnije Jusić ponovo trese mrežu za  konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu nogometašice Iskre nastavile su kontrolisati utakmicu, te su stvorile veliki broj prilika. U 65. minuti Jusić, ovaj put glavom, pogađa za 3:0 i postiže svoj het trick, a u 73.minuti konačnih 4:0 postavila je Esmeralda Bašić.

Treba istaći da je pri rezultatu 2:0 u 49. minuti golmanice Iskre Arnela Begić odbranila jedanaesterac domaćoj nogometašici Maji Hrelji.

U prvom kolu nastavka sezone Bugojanke će dočekati ekipu Sloge iz Bosanske Otoke, dok nogometašice SFK Libero, članice Prve lige Federacije grupa Sjever, gostuju Zvijezdi iz Gradačca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi