Užasne vijesti za Zrinjski iz Borasa

Bašić se povrijedio

Užasne vijesti za Zrinjski iz Borasa

H. Zilić

U toku je kvalifikacioni duel mladih selekcija Švedske i BiH u Borasu.

Švedi u finišu poluvremena vode sa 2:0, ali tu nije kraj problemima za izabranike Slobodana Starčevića.

U 35. minuti teren je napustio jedan od najboljih mladih igrača u BiH i prvotimac Zrinjskog Ivan Bašić. Nakon jednog duela sa protivničkim igračem Bašić se žalio na povredu.

Po izrazu lica čini se da je u pitanju teža povreda, što su svakako užasne vijesti za Zrinjski pred nastavak sezone, ali i mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine pred nastavak kvalifikacija.

Umjesto Bašića u igru je ušao Memić, a nakon meča znat će se više o povredi mladog Bašića.

Ivan Bašić
Ivan Bašić HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: MF

Statistika

29 nastupa
25 kao starter
5 žutih kartona
0 crvenih kartona
5 asistencija
5 golova

Bašić je ove sezone odigrao 16 mečeva za Zrinjski u Premijer ligi BiH postigao četiri gola i upisao tri aisstencije i među najboljim je fudbalerima ekipe koja je lider na prvenstvenoj tabeli.

Ovome dodajmo da su strijelci za Švedsku bili Ellanga u 24. minuti i Wallemark u 44. minuti susreta u kojem izabranici Slobodana Starčevića ne izgledaju dobro na terenu.

Top Komentari

nedoni46
Steta malca, dobar igrac, al zrinja ima previse dobrih ove sezone, nece previse ni osjetit sto ga nema.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi