Ivan Bašić - nova nadolazeća zvijezda Premijer lige

Mladi Posušak bio je briljantan u pobjedi Zrinjskog

Ivan Bašić - nova nadolazeća zvijezda Premijer lige

HŠK Zrinjski večeras je na svom terenu nakon preokreta savladao tuzlansku Slobodu s 3:1. 

Dugo su Plemići nakon šokantnog pogotka koji im je postigao njihov bivši nogometaš Abid Mujagić lomili otpor Tuzlaka, a na kraju je ulaskom Josipa Ivančića 'odčepilo' u napadu te je Zrinjski na kraju slavio uvjerljivo. 

Ivančić je neprijeporni junak iznimno važne pobjede Plemića, no usudit ćemo se reći, mladi 19-godišnji Ivan Bašić večeras je bio najbolji pojedinac mostarskog tima. Mladi Posušak koji je već dugo vremena član mostarskog kluba godinama je član omladinskih selekcija reprezentacija Bosne i Hercegovine i na sebe je pozornost skrenuo partijama u kadetskom i juniorskom sastavu Plemića. Večeras je zaigrao na mjestu ozlijeđenog Nemanje Bilbije a kako je ovaj momak rođen 2002. godine odigrao najbolje će reći podatak da se izostanak vjerojatno najboljeg igrača Zrinjskog svih vremena nije ni osjetio. 

Ivan Bašić dirigirao je napadima Zrinjskog, konstantno prijetio Goluboviću, unio veliku dozu prijeko potrebne energije u igru Zrinjskog, no ono što je najvažnije, ovaj mladić pokazao je veliko nogometno znanje. Koliko mu je i sam Sergej Jakirović vjerovao vidi se i po tome da je ovaj 19-godišnjak večeras izvodio skoro sve prekide za Zrinjski. Slobodnjaci, korneri, poslije svakog od njih je od Bašićeve ljevice prijetila opasnost obrani Slobode i Goluboviću. U konačnici, milimetarski točnim pasom je pogodio Ivančića u 57. minuti koji je skinuo paučinu s gola gostiju kojeg su kasnije Plemići 'probili' još dva puta i nakon dva poraza došli do veoma vrijednih bodova. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Možda više od tih samih bodova navijače mostarskog kluba veseli igra Ivana Bašića koji je u svom prvom pravom nastupu za seniorski tim Zrinjskog pokazao o kakvom se igraču radi. Čini se da će Bašićevo 'ukazanje' otkloniti bojazni s lica svih simpatizera Plemića u situacijama kada nema Bilbije i kada ovaj sjajni Banjalučanin prestane nositi dres s lentom. Bašićeva večerašnja partija pokazala je kakav potencijal se krije u omladinskim pogonima Zrinjskog, a nakon ove utakmice sigurni smo da će mladi Posušak koji već ima potpisan profesionalni ugovor s Plemićima sve češće dobivati priliku u ispitima koji su pred mostarskim klubom. Večeras je dokazao da je zasigurno nadolazeća zvijezda Premijer lige. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gubavica11
Bravo za autora teksta bravo za Zrinjski mali je odusevio sve i stvarno je dijamant
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi