Bašić kažnjen zbog komentarisanja suđenja, Borac zbog ponašanja navijača

Kažnjen i Cocalić

Bašić kažnjen zbog komentarisanja suđenja, Borac zbog ponašanja navijača

E. Oštraković

Utakmica između Željezničara i Igmana donijela je dva gola i mnogo šansi, ali dešavanja nakon utakmice su ono o čemu se još uvijek govori.

Tada je kapiten Željezničara Edin Cocalić odlučio da se pokuša obračunati sa glavnim sudijom ove utakmice Sabrijom Topalovićem.

Zbog toga će Cocalić propustiti gradski derbi između Sarajeva i Žečjezničara jer je suspendovan na dvije utakmice.

Osim toga kažnjen je i trener Željezničara Nermin Bašić, a razlog su neprimjereni komentari o suđenju na toj utakmici.

Cocalić je dobio crveni karton nakon što je utakmica završena, a kao razlog je navedeno neprimjereno ponašanje, odnosno psovanje glavnom sudiji majke više puta.

Podsjetimo i to da se Cocalić nakon svega odlučio oglasiti i reći šta se desilo.

Oglasi

”Prije svega želio bih da se izvinim našim navijačima, mojim suigračima i svim uposlenicima mog kluba zbog moje reakcije na kraju utakmice. Uvijek sam kroz svoju karijeru težio da budem profesionalan i da poštujem protivnike i sve aktere utakmice. Sinoć nisam mogao da istrpim uvrede koje su dolazile od glavnog sudije. Sudija, koji bi trebao da bude glas razuma i pravde na terenu u više navrata tokom utakmice psovkama i provokacijama vrijeđao je moje suigrače i mene. Ponižavanje igrača od strane sudije nisam nigdje nikada vidio, niti doživio. Žao mi je što sam odgovorio istim jezikom dotičnog i ne bježim od odgovornosti, ali se nadam da će ovakvi likovi za dobrobit našeg sporta i mladih fudbalera koji stasavaju širom Bosne i Hercegovine biti uklonjeni iz našeg fudbala. Nažalost već duži period svjedoci smo sudijskih lakrdija koje se dešavaju na svim stadionima naše države..ostaje nada da će doći vrijeme kada će igrači i navijači na svakom fudbalskom terenu imati fer uslove za sportsko nadmetanje”, napisao je Cocalić.

Željezničar će tako biti bez kapitena u narednim veoma važnim utakmicama, no popularni Manijaci su ga podržali nakon meča, kao i njegove saigrače.

Kada je riječ o treneru Željezničara Nerminu Bašiću on je komentarisao suđenje nakon te utakmice i kažnjen je novčano sa 500 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kaznu je dobio i Borac, a razlog je ponašanje navijala ovog kluba.

Naime, 5000 KM će Banjalučani izdvojiti zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i nesportskog navijanja njihovih navijača protiv Željezničara.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Hahahahahaahahahahahahhahaa
2 2
Drakula
Malo 2 utakmice. Seljaku treba dati 10 odma jer ono je bezbrazluk cisti jer je regularno sudio cak ih i gurao. Smijesno
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi