Marinović dva dana prije utakmice sa Sarajevom "stavio potpis"

Saradnja produžena

Marinović dva dana prije utakmice sa Sarajevom "stavio potpis"

E. Oštraković

Uprava Borca odlučila je da je Vinko Marinović ispunio očekivanja koja su pred njega postavljena, a samim tim odlučeno je da njegov ugovor bude produžen.

Naime, Marinović je od svog dolaska na klupu Borca napravio jako dobar posao, a uprava ovog kluba je zadovoljna, te je danas objavljeno da je saradnja nastavljena.

"Vinko Marinović ostaje na klupi Borca i naredne sezone. Našt stručni štab zajedno sa igračima je na dobrom putu da izbori novi izlazak na evropsku scenu, a UO FK Borac zadovoljan je poslom koji je obavio Vinko Marinović, pa je saradnja produžena na obostrano zadovoljstvo", stoji u objavi FK Borac.

"Uprava je prezadovoljna stvarima koje je Vinko uradio u dosadašnjem dijelu sezone otkad je na klupi FK Borac. Vjerujemo da je on prvo rješenje za budućnost kluba i da može ostvariti sve ambicije i ciljeve sa Borcem u narednom periodu", kazao je Tegeltija.

Za klupsku stranicu govorio je i sam Marinović.

Oglasi

"Borac je moj klub. U njemu sam stekao afirmaciju. Znamo da nas čeka puno posla u budućnosti i drago mi je što mi je ukazano povjerenje. Do sada smo napravili dobre rezultate, borimo se za Evropu, na dobrom smo putu da to ostvarimo i nadam se da ćemo ovako nastaviti", rekao je Marinović.

Marinović je Borac preuzeo u augustu 2022. godine i trenutno je klub vodio u 24 utakmice, te ima jako dobre rezultate.

Prije Borca bio je trener Sarajeva, a prije sarajeva bio je selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim tih poslvoa, Marinović je radio i kao trener Zrinjskog, te upravo Borca i to u sezoni 2013/2014, a trenersku karijeru počeo je u Kozari iz Gradiške.

Dva puta je osvojio Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi