Samo jedan bosanskohercegovački fudbaler završio je sezonu kao najbolji strijelac lige

Adnan Basšić "zlatna kopačka" crnogorskog prvenstva

Samo jedan bosanskohercegovački fudbaler završio je sezonu kao najbolji strijelac lige

A. Beganović

Bosanskohercegovački napadač Adnan Bašić je sezon u završio kao najbolji strijelac elitnog ranga crnogorskog fudbala.

Fudbalske sezone širom Evrope privode se kraju, a bosanskohercegovački internacionalci polako sabiru utisku o onome šta su napravili u proteklih godinu dana.

U mnogim evropskim ligama nastupaju bosanskohercegovački fudbaleri, no bliskoj prošlosti su rijetki koji se mogu pohvaliti da su sezonu okončali kao najbolji strijelci lige.

Jedan od njih je i Adnan Bašić, 25-godišnji napadač Petrovca, koji je tek završenu sezonu u Crnoj Gori završio kao najbolji strijelac tamošnjeg elitnog ranga.

Kada se uzme u obzir i to da Bašić nije branio boje nekog od vodećih crnogorskih klubova (Sutjeska, Budućnost, Dečić), nego kluba koji je sezonu okončao na 7. mjestu tabele onda njegov učinak još više dobija na značaju.

Bašić je sa 14 postignutih pogodaka ponio titulu "zlatne kopačke" crnogorskog elitnog ranga, a iza sebe je ostavio ofanzivce Budućnosti i crnogorske reprezentativce Igora Ivanovića i Miloša Raičkovićas koji su postigli po 13 pogodaka. Isti broj pogodaka postigao je i napadač Iskre Balsa Sekulić.

"Prezadovoljan sam svojim učinkom, a kako i ne bih bio. Moja najbolja sezona, igrački sam sazrio i uvjeren sam da za mene dolaze najbolje fudbalske godine. Mislim da smo kao tim mogli više, u jednom momentu smo bili u igri za Evropu, ali završilo je kako je završilo", istakao je Bašić za SportSport.ba.

"Šta dalje? Vidjet ćemo, sada želim malo da se odmorim. Ugovor sa Petrovcem mi je istekao, postoje već neki kontakti, no ne želim žuriti. Sjest ću sa ljudima iz Petrovca da vidim kako razmišljaju, pa ću malo odmoriti i onda donijeti odluku. Najbolja moja preporuka su igre koje pružam i golovi", zaključio je bosanskohercegovački napadač.

Top Komentari

Mostarac94
a šta Bilbija je iz Alzira? ne bi bilo loše Kinu vratit u Velež, izgleda da je sad u formi a kad je bio na probi u Veležu slabo je to bilo
2 3
axel42
Čuj samo jedan? Otkud? Baš ima neka nacija koja u nekoj ligi ima više prvih strijelaca?
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi