Emotivni Bašić: Na poluvremenu sam rekao momcima da ćemo pobijediti

Nakon remija na Koševu

Emotivni Bašić: Na poluvremenu sam rekao momcima da ćemo pobijediti

Esmer Oštraković

Gradski derbi između Sarajeva i Željezničara u potpunosti je ispunio očekivanja, a osim velike borbe viđena su i četiri gola. Imalo je Sarajevo pobjedu u džepu, ali se Krpić ukazao u 95. minuti i donio bod gostima.

Bilo je Sarajevo blagi favorit, ako uopšte možemo reći da na ovakvoj utakmici ima favorita, ali se Željezničar na nevjerovatan način vratio i došao do boda.

Nakon utakmice u taboru gostiju bili su prezadovoljni rezultatom jer su imali zaostatak od dva gola, ali su se na nevjerovatan osvojio bod na Koševu.

"Prvo čestitam i jednoj i drugoj ekipi. Sjajan derbi sa puno tempa, varnica i prilika sa obje strane. Ponosan sam na svoje momke. Pokazali su nevjerovatnu hrabrost. Bod je ravan tri u ovoj situaciji", rekao je Bašić.

Iznenađenje je bilo to što su Hodžić, Krpić, Štilić počeli na klupi?

"Živio sam s jednom idejom. Želio sam da ih pritisnem da taj visoki pritisak urodi plodom. To je u prvom poluvremenu bilo fantastično. U drugom poluvremenu smo promijenili taktiku, ali izmjene, promjena formacije, sve je urodilo plodom. Bod vrijedan tri i zahvaljujem se Manijacima na podršci", kaže Bašić.

Oglasi

Do kraja sezone morate ići na pobjede u oba meča.

"Kada stignete 2:0 na Koševu znate da ste spremni za velike stvari. Želim da probudim emocije u našim navijačima, da vide da želimo da se borimo sa svakim", izjavio je Bašić.

U trenutku kada ste gubili 2:0, jeste li vjerovatli da možete ostati neporaženi?

"Na poluvremenu sam rekao momcima da ćemo dobiti ovu utakmicu. Vjera, kada vjeruješ u nešto to je sve", iskren je Bašić.

Kakva su osjećanja biti učesnik ovog derbija?

Oglasi

"Ovo je nešto što treba čovjek doživit. Nisam imao pritiska, bio sam miran i bavio sam se fudbalom da momci ne pregore. Dobio sam mnogo informacija. Derbi je, ja mislim bio jako dobar i imali su ljudi šta vidjet", završio je Bašić.

Sa druge strane Senad Repuh naravno nije mogao biti zadovoljan jer su dva boda izgubljena na ovakav način.

"Zaista je teško izgubiti bodove na ovaj način koje ste tokom igre zaslužili. Nismo na vrijeme iskoristili šanse, znali smo da je 2:0 nezgodan rezultat. Na kraju ostaje žal za propuštenim bodovima, ali nama bod ide više na ruku nego Željezničaru", rekao je Rupuh.

Drugi put ove sezone vodite 2:0 protiv Željezničara i na kraju utakmica završava 2:2.

"Tačno tako. Drago nam je da je ambijent bio dobar, sa publikom. Nažalost naših Hordi nije bilo, možda bi nam dali atom više. Ostalo je još šest bodova, idemo dalje", kaže Repuh.

Oglasi

Nije bilo previše ofanzivnih igrača na klupi, zašto je to bilo tako?

"Čataković se jučer povrijedio, Džafić igra prema naprijed i probali smo nešto promijeniti. Nesretno smo izgubili dva boda", izjavio je Repuh.

Jeste li mišljenja da ćete završiti na trećem mjestu?

"Jesam sigurno", rekao je Repuh.

Trka za treće mjesto ostaje otvorena nakon ovog remija, jer Sarajevo nije uspjelo da ostvari pobjedu i tako pobjegne svom današnjem protivniku.

Nakon ovog kola Sarajevo je ostalo na trećem mjestu sa 49 osvojenih bodova i jasno je da će do kraja sezone braniti to treće mjesto.

Željezničar je ostao na 4. mjestu i ima dva boda manje od Sarajeva, te je jasno da će pokušati da ih preskoče na tabeli u naredna dva kola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo u posljednja dva kola prvo gostuje kod Veleža, a zatim dočekuje Igman iz Konjica.

Sa druge strane ekipa Željezničara u narednom kolu na svom terenu dočekuje Posušje, a u zadnjem kolu gostuju u Tuzli kod Slobode.

Top Komentari

plemic
ovo i jeste pobjeda za tebe. još moraš gledati i učiti od drugih trenera.
0 2
plemic
ovo i jeste pobjeda za tebe. još moraš gledati i učiti od drugih trenera.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti