Bašić riješio status u Angoli: Želio sam da budem korektan

Bh. stručnjak sada u potrazi za novim angažmanom

Bašić riješio status u Angoli: Želio sam da budem korektan

S. Mlaćo

Bh. stručnjak Nermin Bašić (36) slobodan je u potrazi za novim angažmanom. Naime, Bašić je zbog trenutne situacije odlučio da 'zaledi' svoj status u Angoli, tačnije klubu Primeiro de Augusto gdje je sa uspjehom radio u stručnom štabu sa Draganom Jovićem i Nedžadom Selimovićem.

Jović i Selimović su na kraju sezone napustili Angolu, Bašić je ostao, no trenutna situacija donijela je mnogo upitnika. Zbog toga nije mogao realizovati neke nove planove.

"Situacija je takva da se ni dole ništa ne zna, te smo danas uspjeli dogovoriti da zaledimo status, te da ja tražim klub u međuvremenu. Od danas sam zvanično slobodan, bilo je upita u proteklom periodu, ali nisam mogao da konkretno pričam i dogovaram. Htio sam da budem korektan, dole ljudi su preokretni bili prema meni, a i Jović i Selimović su dugo dole bili, te nisam želio da upropastim nešto", kazao je Bašić za SportSport.ba.

Ponuda je bilo, povezivao se i sa Mladosti Doboj Kakanj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bilo je odavde, Srbije, Slovenije, razgovarao sam, ali sada sam tek slobodan", dodao je Bašić koji trenutno odmara na Vlašiću.

Bašić je u dosadašnjoj karijeri vodio NK Travnik, NK Metalleghe sa kojim je ostvario historijski uspjeh - plasman u Premijer ligu, te Slogu Simin Han, ali i slovenske klubove Radomlje i Goricu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi