"Poštujemo svaku ekipu, ali i mi znamo igrati"

U Metallegheu optimisti pred Slobodu

"Poštujemo svaku ekipu, ali i mi znamo igrati"

Samir Mlaćo

Metalleghe BSI će u okviru 9. kola Premijer lige BiH u nedjelju na Piroti ugostiti Slobodu iz Tuzle. To je četvrti „domaći“ meč Jajčana u Travniku i prvo sučeljavanje ova dva kluba.

- “Još jedan težak izazov za nas, ali znali smo da će sve utakmice biti takve bez obzira s kim i gdje igrali. Situacija u Slobodi poslije utakmice protiv Mladosti nije onakva kakva je bila do sada, ali to nas ne treba zavarati, jer će svakako protiv nas tražiti pobjedu i povratak u sam vrh,“ istakao je Nermin Bašić,  trener popularnih Kraljeva.

Jajčani su u prethodna tri meča na Piroti uknjižili samo jedan bod i nadaju se da će konačno bodovni saldo biti povećan.

- “Sloboda je ekipa koja ima odlične igrače i koja je pred početak prvenstva svakako imala visoke ciljeve. Mi ako ispoštujemo sve taktičke zamisli trenera i ako damo sve od sebe i budemo skoncentrisani, možemo doći do pobjede,“ dodao je iskusni stoper Armin Helvida.

Ekipa iz Jajca je u dosadašnjih osam utakmica upisala dvije pobjede, jedan remi i pet poraza, te sa sedam bodova zauzima desetu poziciju na tabeli. Bašić ne može računati na Vukašina Benovića koji je pocrvenio protiv Širokog.

- “Poštujemo svaku ekipi u ligi, ali znamo i mi igrati nogomet, to smo itekako pokazali, tako da se nadam da ćemo ovaj put uz maksimalno zalaganje i borbenost doći do dobrog rezultata”, naglasio je Nebojša Popović, napadač  Metalleghea  BSI.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Duel Metalleghe BSI  i Slobode igra se sutra na Piroti sa početkom u 16 sati. Sudiće ga Antoni Bandić iz Gruda, a dolazak na Pirotu najavilo je i 40-tak navijača iz Tuzle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije