Bašić: Želimo sačuvati mrežu protiv Branitelja

Trener prvoligaša iz Jajca

Bašić: Želimo sačuvati mrežu protiv Branitelja

Metalleghe BSI je na odličan način otvorio sezonu u Prvoj ligi FBiH. Tim iz Jajca je u prošlosedmičnoj utakmici savladao Novi Travnik rezultatom 2:1, a sada će u sklopu drugog kola gostovati Branitelju. 

Trener Nermin Bašić u ovom susretu će moći računati na sve igrače i primarni cilj je sačuvati mrežu netaknutom. To je istakao i u razgovoru za klupsku stranicu. 

"Jednu prepreku smo preskočili, a duel u Mostaru će biti izuzetno težak zbog veoma toplog i sparnog vremena. Još nam je u sjećanju prošlosezonska utakmica kada se zbog vrućine gotovo nije moglo igrati. Branitelj je dobar tim s kojim smo dosad dva puta remizirali i želja nam je i ovaj put da sačuvamo mrežu. Ukoliko budemo imali priliku da uzmemo cijeli plijen, vjerujem da ćemo je iskoristiti", izjavio je Bašić. 

Nekadašnji trener travničkog premijerligaša je dodao da trenutno vlada odlična atmosfera u timu i svi igrači su u Mostar otputovali s mnogo samopouzdanja i optimizma. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.