Karađuz i Popović za pobjedu Metalleghea

Metalleghe slavio u Novom Travniku

Karađuz i Popović za pobjedu Metalleghea

Midhat Šljivak

Fudbaleri Metalleghea iz Jajca savladali su kao gosti Novi Travnik s 2:1 u susretu prvog kola Prve lige FBiH.

Odlično prvo poluvrijeme prikazala su ova dva tima na Piroti. Metalleghe je dominirao većim dijelom prvog poluvremena, a u 27. minuti su stigli i do zasluženog vodstva.

Prethodno su propustili nekoliko sjajnih šansi, ali je u 27. minuti Kenan Karađuz uspio iskoristiti gužvu u kaznenom prostoru, te je pogodio za prednost gostiju od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena još nekoliko prilika za tim iz Jajca. Međutim, domaći se uspijevaju odbraniti, da bi u 41. minuti iz jedne od rijetkih prilika preko Borisa Gavrića poravnali na 1:1, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta.

Nastavak meča donosi ponovo dominaciju gostiju. Redale su se prilike pred golom golmana domaćih Kovača, a u 71. minuti konačno je tim iz Jajca došao do gola. Pogodio je Popović za prednost od 2:1.

Do kraje su gosti sačuvali ovo vodstvo, te su na sjajan način krenuli u novu sezonu Prve lige Federacije BiH.

Prva liga FBiH, 1. kolo:

Novi Travnik - Metalleghe 1:2 (Gavrić 41' / Karađoz 27', Popović 72')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Novi Travnik: Kovač, Udovičić, Jusić, Šafradin, Milanović, Petak, Hodžić, Rezdeušek, Gavriš, Prutina, Tabaković

Metalleghe: Fejzić, Benović, Gavrić, Karađuz, Helvida, Marin, Dujaković, Sakan, Rovčanin, Stakić, Popović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.