Ko će na klupu Željezničara? Čini se da je potraga okončana

Mladi bh. stručnjak blizu novog angažmana

Ko će na klupu Željezničara? Čini se da je potraga okončana · Saznajemo

Adnan Beganović

Nakon što se Edis Mulalić rastao sa klupom Željezničara, upravo ovog kluba krenula je u potragu za trenerom koji će ga zamijeniti na tom mjestu. Povezivalo se sa Željezničarem nekoliko trenerskih imena, no čini se da je kraj svim špekulacijama

U posljednje vrijeme nekoliko trenera se spominjalo kao moguća zamjena za Mulalića, ali kako saznaje SportSport.ba jedno ime je "iskočilo".

Radi se o Nerminu Bašiću, mladom bh. stručnjaku koji kako neslužbeno saznajemo visoko kotira među ljudima u Upravi Željezničara i ukoliko se ne desi nešto nepredviđeno, upravo će on povesti Plave u borbu za izlazak na evropsku scenu.

Bašić je posljednji angažman imao u Radomlju kojeg je preuzeo u nezavidnoj situaciji na polovini prošle sezone. Uspio je u nemogućoj misiji, odnosno izboriti ostanak u društvu najboljih. Sjajno je s ovim klubom otvorio aktuelnu sezonu ali nakon loše serije rezultata došlo je do sporazumnog raskida na kraju prošle godine otkako je bez posla.

Svoju trenersku karijeru Bašić je počeo u rodnom Travniku, gdje je prvo bio pomoćni, a zatim i glavni trener ekipe Travnika. Nakon toga preuzeo je ekipu Methallegea iz Jajca koju je iz Prve lige FBiH uveo u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Put ga je zatim odveo u Slogu iz Simin Han (Tuzla City), a odatle se zaputio u Sloveniju, gdje je preuzeo ekipu Radomlja.

Nakon Radomlja vodio je i Goricu u 7 utakmica, a zatim se ponovo vraća u ekipu Tuzla Cityja koju je vodio na devet susreta. Posljednji angažman imao je u Radomlju, a sve su prilike da će svoju trenersku karijeru nastaviti na klupi Željezničara.

Dodajmo, da se osam kola prije kraja prvenstva Željezničar nalazi na 5. mjestu tabele sa 39 bodova. Dva više ima Široki Brijeg koji se nalazi na 3. mjestu koje garantuje izlazak na evropsku scenu.

Pored toga Plavi s Grbavice su se plasirali i u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. U prvom polufinalnom susretu su izgubili od Veleža u Mostaru (0:1) i kroz najmasovnije takmičenje još uvijek imaju priliku da se plasiraju u Evropu.


Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Sretno Baša
5 1
Samo_Realno
Ovaj ce biti tu do kraja sezone i noga , jer nece osvojiti ni kup niti ce biti medju prva 3-4 mjesta na tabeli .
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti