Štilić Semir u svlačionicu Željezničara unio dodatni nemir

Propušta derbi

Štilić Semir u svlačionicu Željezničara unio dodatni nemir

Edmir Škorić

FK Željezničar je poražen na Grbavivi od Tuzle City sa 1:0 i tako je nastavio negativnu seriju od tri poraza.

Poslije Leotara i Veleža, sa 1:0 slavio je protiv Željezničara i premijerligaš iz Tuzle, koji je na krilima golmana Nevresa Fejzića prebrodio gostovnje u Dolini ćupova.

Fejzić je odbranio sve što je išlo ka njegovom golu, te je jedan od junaka gostujuće pobjede, dok igračima i stručnom štabu Željezničara ostaje da razmišljaju o tome šta i kako dalje.

A neće biti nimalo lako. Trenutno su Plavi bez glavnog trenera jer je Edis Mulalić razriješen dužnosti, a važni mečevi pristižu i sljedeći dolazi već za nekoliko dana.

Radi se o revanšu polufinala Kupa protiv Veleža koji se igra na Grbavici i Željezničar bi mogao ostati uskraćen za nastavak borbe za trofej ako se ništa značajno ne promijeni.

Već narednog vikenda slijedi derbi u Mostaru sa ekipom Zrinjskog. S obzirom na trenutnu formu, ali i objektivan kvalitet momčadi, trebat će Sarajlijama pravo čudo da ostanu neporaženi na gostovanju kod najbolje ekipe u državi.

Biće to zaista najteži mogući ispit Plavima, a problem dolazi i sa činjenicom da neće biti Semira Štilića.

Iskusni veznjak je dobio žuti karton u 93. minuti u meču sa Tuzlom i zbog toga će propustiti ogled sa Zrinjskim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kup je prilika i za trofej i za izlaz u Evropu, ali to se sada čini jako teškim za Željezničar, a situacija se i na premijerligaškoj tabeli značajno mijenja.

Plavi se nalaze tek na petom mjestu sa 39 bodova, ispred su Velež i Široki s 40, s tim da tim sa Pecare ima meč manje. Na prve dvije pozicije za sada sigurni Zrinjski sa 60 i Borac sa 43 boda.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mustafa
Braco hvala vam na bodovima i red je bio da napokon i Zeljo usreci nasu Tuzlu
0 1
Bit ce gusto bit ce 0:2
Cim se Senad Misimovic vrti oko kluba klub posrne.Ne popusta lik Želju nikako, dok ne ostvari svoj cilj.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti