Bašićevo Radomlje nosi tri boda i sa gostovanja kod Mure
Foto: Vid Ponikvar/siol.net

Važna pobjeda

Bašićevo Radomlje nosi tri boda i sa gostovanja kod Mure

S. Mlaćo
Važna tri boda upisali su nogometaši Radomlja na gostovanju kod NŠ Mura u okviru 23. kola Prve lige Slovenije.

Izabranici Nermina Bašića ponovo su došli do gostujućih boda, a završilo je 2:0.

Poveli su golom Mrkonjića nakon pola sata poslije prekida, a zatim u drugom dijelu krenuli veoma ofanzivno, što se isplatilo u 57. minuti kada Ivan Šarić pogađa mrežu Mure.

Radomlje je djelovalo kao ekipa koja zna šta hoće, dok domaći nisu pronalazi rješenje.

Bh. trener je još jednom taktički sjajno spremio momčad i na kraju zaslužena pobjeda njegovog tima.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Kod domaćih na terenu je 90 minuta bio bivši član Slobode Amar Beganović, a kod gostiju vrijedi istaći sjajnu partiju bivšeg člana Sarajeva Gedeona Guzine, dok je nesavladan na golu bio bivši golman Mladosti Doboj Kakanj Emil Velić.

Bašić je u 21. kolu proglašen trenerom kola u Sloveniji nakon pobjede nad Aluminijem sa čak 4:0, a nova tri boda itekako dobro će doći njegovom timu u borbi za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi