Batistuta: To što je Messi uradio me jako uznemirilo

Oborio rekord legendarnog napadača

Batistuta: To što je Messi uradio me jako uznemirilo

E. Čaušević

Legendarni argentinski napadač, Gabriel Batistuta, priznao je da ga je uznemirilo to što je Lionel Messi oborio njegov rekord.

Naime, Batigol je dugo vremena bio najbolji strijelac reprezentacije Argentine u historiji, no Messi je nedavno uspio da nadmaši njegov rekord. Sada je Messi najbolji strijelac Argentine ikada, a Batistuta je priznao da ga je to uznemirilo, no da se brzo pomirio s tim.

"Naravno da me uznemirilo, bio sam na vrhu dugo godina. To je titula koju sam držao i koja nikada ne može biti stara. Ideš po svijetu i ljudi govore on je najbolji strijelac Argentine u historiji. Siguran sam da će Messi udvostručiti moj rekord. Dao sam 54 gola i ili tako nešto, ali prednost mi je što mogu reći da sam odmah iza najboljeg igrača svih vremena", poručio je Batistuta.

Messi je ovaj rekord oborio na prethodnoj Copa Americi kada su Argentinci izgubili u finalu od Čilea. Igrač Barcelone je već na cifri od 61 gola za svoju reprezentaciju, dok se legendarni Batistuta zaustavio na 54 gola za svoj nacionalni tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi