Ako osvoji Mundijal, Messi će morati ispuniti ovo obećanje
Foto: EPA

Argentincu će biti potrebne dobre patike

Ako osvoji Mundijal, Messi će morati ispuniti ovo obećanje

Lionel Messi je dao zanimljivo obećanje, koje će morati ispuniti ukoliko Argentina osvoji zlato na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Gaučosi su bili na ivici velikog neuspjeha u južnoameričkim kvalifikacijama za Mundijal, ali je Messi još jednom zablisao, ovaj put u odlučujućoj utakmici protiv Ekvadora, i odveo svoju reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Pred prijateljske utakmice koje će Argentina odigrati u narednim danima Messi je razgovarao sa novinarima argentinskog TV kanala TyC Sports, a on je tom prilikom dao zaista zanimljivo obećanje.

Ukoliko Argentina osvoji Mundijal, Messi je obećao da će prepješačiti put od svog rodnog grada Rosarija do San Nicolasa udaljenog 68 kilometara, što je putovanje za koje bi mu bilo potrebno 14 sati.

Ovaj poduhvat je bio ideja novinara Martina Arevala, ali je Messi, kao iz topa, poručio da će to i učiniti ukoliko se Gaučosi popnu na krov svijeta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Leo, hajde da zajedno damo obećanje, ako si za to? Ja vjerujem u reprezentaciju. Ako budemo prvaci idemo zajedno pješke od Rosarija do San Nicolasa, da li si za to?", upitao je Arevala Messija, na što je sjajni fudbaler Barcelone poručio: "Naravno".

Čini se da je dogovor pao, s obzirom da su se Messi i Arevala po datom obećanju rukovali, a da li će dobiti priliku da ispune obećanje, saznat ćemo sljedeće godine u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi