U skandal Icardija, Wande i Maxija sada uključen i Messi
Foto: EPA

Žestok demant fudbalera Barcelone

U skandal Icardija, Wande i Maxija sada uključen i Messi

E. Čaušević

Napadač Intera, Mauro Icardi, napustio je reprezentaciju Argentine zbog povrede, te neće biti u konkurenciji za prijateljske utakmice protiv Rusije i Nigerije.

Icardi je zadobio lakšu povredu na meču s Torinom, a nakon dodatnih pregleda zaključeno je da je bolje da Icardi propusti mečeve Argentine. Poznato je da je ovaj napadač Intera dugo vremena bio izvan reprezentacije Argentine iako već nekoliko godina pruža sjajne partije. No, dolaskom Jorgea Sampaolija to se promijenilo, te se Icardi konačno vratio u nacionalni dres.

Argentinski mediji objavili su nedavno da je glavni krivac što Icardi nije igrao za Gaučose, Lionel Messi. Naime, oni su optužili Messija da je branio selektorima da zovu Icardija u tim zbog svega što je napadač Intera uradio Maxiju Lopezu, inače dobrom drugu fudbalera Barcelone.

No, nakon svega oglasio se i Messi koji je demantovao ove navode. Messi je priznao da je u dobrim odnosima s Maxijem s kojim je nekada igrao u Barceloni, ali da nije istina da je on krivac što Icardi ranije nije bio u konkurenciji reprezentacije Argentine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"To je laž. Ja nisam neko ko vodi glavnu riječ u reprezentaciji. Govori se kako ja nisam želio da Icardi bude u reprezentaciji i da sam donosio odluke koga će selektor zvati, a koga neće. Sada kada pišete o tome reći ću vam da to nije istina. Nikada nisam rekao da Icardi ne treba biti u reprezentaciji ili bilo koji drugi igrač. Nije pošteno govoriti da su neki igrači tu samo što su dobri prijatelji sa mnom", rekao je Messi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi