Zbog snijega odgođena utakmica na Koševu
FOTO: NK Stupčanica/facebook

Minusi i zima u našem glavnom gradu

Zbog snijega odgođena utakmica na Koševu

H. Zilić

Bh. klubovi u drugoj polovini januara počinju i sa pripremnim utakmicama za proljetni dio sezeone. Pored premijerligaša na terenu su i niželigaši koji pune baterije za nastavak sezone.

Ipak, snijeg koji je zahvatio skoro cijelu Bosnu i Hercegovinu poremetio je planove klubovima pred ovaj vikend.

U subotu 20. januara sa početkom u 12 sati na pomoćnom stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu, svoj susret trebali su odigrati Baton i Stupčanica.

Međutim, utakmica je otkazana jer je snijeg prekrio pomoćni teren, tako da se utakmica ne može odigrati u normalnijim uslovima i da se snijeg očisti.

Također u našem glavnom gradu sutra se najavljuju minusi tokom cijelog dana što još više otežava situaciju.

Stupčanica je drugoplasirani tim u Prvoj ligi FBiH i počela je pripreme za porljetni dio sezone i borbu sa Slobodom za ulazak u društvo najboljih.

Oglasi

Sa druge strane ekipa Batona je član Druge lige FBiH,skupina Centar, a jesenji dio završili su na četvrtoj poziciji sa 29 bodova, deset manje od lidera Famosa.

O odgodi utakmice NK Stupčanica je obavijestio javnost i navijače putem zvanične Facebook stranice.

"Zbog vremenskih neprilika, utakmica koja je planirana za sutra, protiv FK Baton Sarajevo, ipak je odgođena.

Hvala na razumjevanju", stoji u saopštenju tima iz Olova.

Zbog vremenskih neprilika, utakmica koja je planirana za sutra, protiv FK BATON Sarajevo, ipak je odgođena. Hvala na razumjevanju.... #svismomistupčanica

Posted by NK Stupčanica on Friday, January 19, 2024

Premijerligaški klubovi trenutno imaju više sreće s vremenom jer se nalaze na jugu naše zemlje u sklopu januarskih prirpema.

Željezničar je igrao protiv Međugorja u Međugorju, Sarajevo protiv Radnika iz Hadžića u Čitluku, ali pitanje je šta će biti s utakmicama za vikend i da li će vrijeme na jugu naše zemlje dozvoliti odigravanje pripremnih mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi