Za Stupčanicu izazov, ali i nesvakidašnja situacija: "Novi momenat za sve nas"

U Olovu moraju ranije krenuti sa pripremama zbog Kupa BiH

Za Stupčanicu izazov, ali i nesvakidašnja situacija: "Novi momenat za sve nas"

Samir Mlaćo

O promjenama u FK Sloboda Tuzla se mnogo piše, a istovremeno prvi rival Tuzlaka u borbi za prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH NK Stupčanica vrijedno radi.

U Olovu se neće predati u borbi za prvo mjesto, ali nisu to naveli kao imperativ. Žele pružiti i šansu mladim igračima, te dodatno posložiti klub u svakom pogledu.

Kako je potvrđeno za SportSport.ba prozivka nogometaša Stupčanice planirana je za 14. januar, a razlog je utakmica Kupa BiH protiv Širokog Brijega.

Osmina finala Kupa BiH premijerligašima će doći kao generalka pred drugi dio sezone, dok prvoligaši moraju mijenjati planove.

Stupčanica će tako se spremati u Olovu, odigrati i tri utakmice, a zatim meč Kupa. Zatim će put Turske gdje će obaviti glavni dio priprema i odigrati tri kvalitetne prijateljske utakmice.

Stupčanica je i ranije bila u Turskoj, što potvrđuje ozbiljnost rada u ovom klubu već dugi niz godina.

Oglasi

Rani meč Kupa svakako je malo poremetio planove, jer prvenstvo u Prvoj ligi FBiH nastavlja se tek u martu.

"Sigurno da nas malo remeti, igrači su navikli na drugačiji način priprema u Prvoj ligi, ali opet ovo je izazov za sve nas. Premijerligašima je lakše, njima će to biti generalke, a nama u jeku priprema takmičarska utakmica, pa opet nastavak priprema. Kako god, novi momenat za sve nas", ističe šef struke Stupčanice Dženan Zaimović za SportSport.ba.

Prelazni rok skoro je gotov za Stupčanicu.

"Još jedan nogometaš na poziciji ofanzivnog veznog i to će biti to. Mislim da ćemo i to ubrzo završiti. Planski smo išli da dovodimo, a imali smo puno igrača na istoj poziciji. Morali smo to balansirati, stavljali smo određene igrače na druge pozicije, neki su opravdali, neki ne.

Oglasi

Želimo dati i mnogo više prostora mlađim igračima, te ostati u trci sa Slobodom što duže, pa vidjet ćemo", dodao je Zaimović.

Uspjeh na Hasetovom memorijalu

Treba istaći da je Stupčanica nastupala i na memorijalnom turniru Asim Ferhatović Hase u Sarajevu, te osvojila prvo mjesto.

Stupčanica je u finalu savladala Željezničar sa 4:2, te ovaj trofej sigurno će dobiti posebno mjesto u vitrinama ambicioznog kluba iz Olova.

Nastavljamo sa tradicijom organizacije malonogometnog turnira "ZIMSKOG KUP-A, OLOVO 2024". Naime, "SPORTSKI CENTAR"...

Posted by NK Stupčanica on Monday, December 11, 2023
Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Olovljani su dobili i pojedinačna priznanja, a osvojii su ih Emrah Kahriman i Rifat Imširović. Istovremeno u ovom klubu se spremaju za organizaciju Zimskog kupa Olovo 2024.

Navedeni Kupa se igra od 08.01. do 14.01. u Sportskom centru Olovo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti