Bavčić i Ikonić doživjeli poraze

Aris poražen od PAOKA, Krka od

Bavčić i Ikonić doživjeli poraze

Jedina dvojica naših reprezentativaca koji još igraju play-off serije u svojim prvenstvima, Bavčić u grčkom Arisu i Ikonić u slovenačkoj Krki doživjeli su poraze.

Nešto teži dogodio se Arisu koji je poražen na svom terenu od PAOK-a (91:80) u četvrtoj utakmici serije koja odlučuje o trećem mjestu HEBA lige. Uslovno rečeno, "laganiji" poraz doživjela je Krka u drugoj utakmici finala Telemach lige kada je poražena u Ljubljani (61:59). Oba naša igrača nisu bila na nivou kao u predhodnim utakmicama.

Aris je u susretu u kojem je mogao završiti seriju koja vodi u kvalifikacije za Euroligu, kod rezultata 2:1, napravio kiks na svom terenu kada su poraženi 91:80. Meč je Aris dosta loše otvorio ali su ipak prvi dio utakmice završili sa osam poena viška (50:42). Sve je bilo riješeno u zadnjoj četvrtini kada su, ujedno i najefikasniji igrači PAOK-a, Christmas (18), Gečevski (20) i Marshall (14) slomili otpor domaćih košarkaša i izjednačili omjer na 2:2.

Kod Arisa, najefikasniji su bili Charalambides sa 28 i Hatzivrettas sa 16 poena. Bavčić je za 11 minuta postigao 1 poen i u završnici nije mogao pomoći suigračima jer je bio opterećen sa prekršajima (dio utakmice je i sjedio na klupi zbog pet ličnih grešaka).

Olimpija je u finalu Telemach lige u drugoj utakmici serije izjednačila omjer i sada je nakon pobjede 1:1. Najjesfikasniji kod domaćina su bili Shermadini i Jagodnik koji su postigli po 12 poena. U redovima Krke istakao se tek Dragič sa 15 poena, dok se naš Goran Ikonić za dva minuta igre nije niti upisao u strijelce. U prvom meču seriji Ikonić nije ni nastupao zbog povrede koljena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.